Bezoekje van Ed Sheeran doet verkoopcijfers in muziekwinkel exploderen

De muziekwinkel in het Britse Ipswich waar superster Ed Sheeran een gitaar kocht, wordt sindsdien platgelopen. De verkoopcijfers in de zaak zijn torenhoog gestegen.

Tom Vets

Vorige week liet de zanger aan zijn 40 miljoen volgers op Instagram weten dat hij een bezoek bracht aan Music World, een winkel in Ipswich. Nadien zou hij ook een optreden geven.

Eerst spendeerde Sheeran een uur aan het uitkiezen van een gitaar. “We wisten dat hij ging komen, maar konden het pas geloven toen Ed echt voor de deur stond”, zegt de eigenaar van de zaak. “Van kapsones was geen sprake. Hij heeft een uur in de winkel doorgebracht en met ons gebabbeld.”

Sheeran besloot ook nog enkele andere gitaren in de winkel te signeren, net als de muur. Daarop schreef hij ‘‘s werelds beste muziekwinkel 2022’.

Het bezoek ging niet onopgemerkt voorbij. Sindsdien wil iedereen dezelfde gitaar hebben als Ed Sheeran. Ook andere spullen in de winkel worden aan een veelvoud verkocht. De keuze voor Ipswich was niet toevallig. Sheeran groeide op in het nabijgelegen Framlingham en heeft er nog steeds een huis.

Aangeboden door onze partners

Lees ook