Voetbal 3de afdeling A VW Hamme

Djeff Smet tevreden met eerste thuiszege van VW Hamme: “Het was genieten na afloop”

Djeff Smet begint naar zijn beste vorm toe te groeien: “Ik heb lang gesukkeld met blessures.” ©  Geert De Rycke

Hamme -

De vierde thuiswedstrijd van het seizoen leverde eindelijk een eerste thuiszege op voor de Wuitens. Rumbeke werd met 2-1 puntenloos terug naar West-Vlaanderen gestuurd. Maar het verschil had veel groter kunnen én moeten zijn.

Ivan Elegeert

“Eigenlijk had de wedstrijd bij de rust al beslist moeten zijn”, vindt Djeff Smet. “Ik denk dat we zeven open doelkansen kregen en tussendoor ook nog twee keer tegen het doelhout trapten, terwijl Rumbeke onze doelman Gille Van Haver geen enkele keer kon bedreigen. Veel had onze trainer tijdens de rust dan ook niet te zeggen. Behalve dan dat hij rekende op meer efficiëntie en dezelfde concentratie na de rust als wat we ervoor lieten zien.”

Helaas ging het precies daar kort na de rust even verkeerd. Eerst kwam de thuisploeg al goed weg toen de bezoekers een strafschop claimden na een vermeend handspel van Bavo De Witte, maar even later werd het, tegen de gang van het spel in, 0-1 nadat de Hamse defensie de bal niet kon wegwerken en Vermaut kon scoren. “Dat was toch wel een opdoffer. We konden gelukkig heel snel gelijkstellen. Nadien zijn we vol gas blijven geven”, vervolgt Smet, die zelf ook nog eens tegen de paal knalde nadat hij in de eerste helft al de deklat had getroffen en ook Van Osselaer en De Witte nog tegen het kader zag besluiten. “Maar ook doelman Kenneth Vonck (die tien jaar geleden nog bij Hamme tussen de palen stond, red.) hield ons meerdere malen van een gemaakt doelpunt.” Op voorzet van Smet kon aanvoerder Jim Van Osselaer dan toch de 2-1 maken.

Daarna bleven nog een heel pak kansen onbenut, waardoor het spannend bleef. De bezoekers beleven aandringen en kregen door nonchalance van doelman Van Haver nog een onrechtstreekse vrije schop in de Hamse zestienmeter. “Zo maakten we het onszelf inderdaad nog moeilijk. Iets wat niet nodig was. Als we dat in de toekomst willen voorkomen, dan zullen we inderdaad toch efficiënter moeten zijn. Vorige week scoorden we wel vier keer, nu hadden we zeker dubbel zoveel keer raak kunnen treffen, maar kwamen we maar aan twee.”

Genieten na afloop

Smet zelf lijkt in elk geval weer naar zijn allerbeste vorm toe te groeien. “Ik heb lang gesukkeld met blessures. Ik ben de voorbije jaren toch ook wel mentaal sterker geworden. Met dank ook aan de coach en de entourage van de ploeg. Ik heb de lat voor mijzelf dit seizoen hoog gelegd en wil zeker nog doorgroeien. Wie de wedstrijd van vandaag tegen Rumbeke gezien heeft, weet dat we nog plaatsen kunnen stijgen. De ploeg hangt ook ontzettend goed aan elkaar. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Vandaag was het genieten na afloop. Die eerste thuiszege deed echt wel deugd. Nu krijgen we op papier twee makkelijke verplaatsingen, maar in het verleden hebben we ons al vaker laten verrassen door die zogenaamde makkelijkere wedstrijden. Laat ons dus nu vooral even genieten en vooral niet gaan zweven. Alleen als we een echte reeks neerzetten, kunnen we beginnen dromen van meer.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten