Veel jong geweld en een ervaren ex-winnares: zij proberen Lotte Kopecky van Flandrienne-hattrick te houden

Lotte Kopecky is de uitgesproken topfavoriete voor een derde opeenvolgende Flandrienne-trofee. Daarmee kan de leading lady van het Belgische vrouwenwielrennen op gelijke hoogte komen van Grace Verbeke en Jolien D’hoore, die de trofee ook ieder driemaal wonnen. Ziehier de vijf genomineerden in alfabetische volgorde.

Shari Bossuyt (22) – Canyon SRAM Racing

Zette alweer een stap vooruit. Op de piste met de wereldtitel ploegkoers, en voorts vielen ook de Europese pistetitels in het omnium en de afvalling bij de U23 op. Op de weg maakte de West-Vlaamse progressie met een tweede plaats in de eindstand van de Lotto Belgium Tour, een achtste stek in Dwars door Vlaanderen en een tiende plaats in de Zweedse World Tour-wedstrijd in Värgäda.

©  photo Marc Van Hecke

Sanne Cant (32) – Plantur-Pura

Won de Flandrienne-trofee al twee keer (2017 en 2018). Behaalde in Middelkerke haar dertiende Belgische veldrittitel op rij, maar laat op 32-jarige leeftijd ook op de weg steeds mooiere dingen zien. Ze eindigde elfde in Gent-Wevelgem en reed tot eenieders voldoening een goede Ronde van Frankrijk, waarbij ze voluit het ploegbelang diende.

©  BELGAPLUS

Julie De Wilde (19) – Plantur-Pura

Wat goed is, komt snel en deze stelling is zeker van toepassing op Julie De Wilde. Ze droeg enkele dagen de witte jongerentrui in de Ronde van Frankrijk en won tussen de gevestigde waarden met Kortrijk Koerse en de Grote Prijs Van Wallonië twee UCI-koersen.

©  PRESSE SPORTS

Febe Jooris (18) – AG Insurance-NXTG

Schreef Belgische wielergeschiedenis in Wollongong. Ze is de eerste Belgische vrouw die een WK-medaille won in het tijdrijden. Deze net 18 jaar geworden junior werd derde op zowel het WK als eerder op het EK. Op de piste pakte ze aan de zijde van Hélène Hesters EK-brons in de ploegkoers.

©  BELGA

Lotte Kopecky (26) – Team SD Worx

Is meer dan ooit de trots van het Belgische vrouwenwielrennen. Stapelde de topprestaties in de World Tour-koersen op met overwinningen in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen, een tweede plaats in Parijs-Roubaix en een vierde stek in Gent-Wevelgem, al onthouden we recent vooral de zilveren WK-medaille in Wollongong. Schitterde ook op de piste met Europese titels in de afvalling en de puntenkoers en wereldtitels in de afvalling en de ploegkoers.(gsg)

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten