Cardi B aangeklaagd voor 5 miljoen euro om tattoo op albumhoes

© Amy Harris/Invision/AP

Cardi B (30) kijkt aan tegen een schadeclaim van vijf miljoen euro. Die hangt als een zwaard van Damocles boven haar hoofd, allemaal vanwege een foto op de albumhoes van haar eerste mixtape.

Tom Vets

Het gaat om een grote tatoeage op de rug van een man, met zijn hoofd tussen de benen van de popster. De ‘valse’ tattoo werd via Photoshop op het lijf van het model geplakt, maar nu blijkt dat het ontwerp wel degelijk bestaat. Zij het op het lijf van iemand anders. Nu de man in kwestie te weten is gekomen in welke context de tatoeage werd gebruikt op de albumcover, heeft hij klacht ingediend. Hij claimt dat zijn identiteit op een “vernederende, provocerende en seksuele manier” is uitgebuit.

De entourage van Cardi B is niet onder de indruk. Ze stellen dat niemand kon weten van wie de tatoeage echt is, en dat de man op de kap van hun cliënte snel rijk wil worden. De rechtszaak is dinsdag van start gegaan in Amerika. Cardi B zal zelf komen getuigen. Tegen het einde van de week moet er een uitspraak zijn.

Aangeboden door onze partners