Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Anis Samimi eist hoofdrol op bij deugddoende uitzege van KVE Drongen: “Discussie woedde waarom we zo moeilijk scoorden”

Anis Samimi (rechts) trof al vier keer raak in derde afdeling. ©  Nic Declercq

Gent -

Promovendus KVE Drongen kende een moeilijke periode en na één op twaalf hadden Anis Samimi en co. dringend nood aan een opsteker. Op bezoek bij Eendracht Aalter lukte het Drongen alvast wonderwel om een resultaat neer te zetten, het won met 1-4. “Natuurlijk krijg je ook specifieke richtlijnen mee, maar tactisch hebben we het roer zeker niet volledig omgegooid”, zegt Anis Samimi.

Stefan Smet

“Met 1-4 gaan winnen op Aalter doet heel veel deugd”, getuigt aanvaller Anis Samimi. “Bij ons woedde de voorbije weken toch wel de discussie waarom we zo moeilijk scoorden. De oorzaak was ook niet zo makkelijk vast te stellen. Er waren meerdere verklaringen denkbaar. Zo creëerden we minder makkelijk kansen omdat onze defensie ook vaak meer onder druk kwam te staan, waardoor onze opbouw minder verzorgd verliep.” Die offensieve problemen leken Drongen vorig weekend alvast niet meer zo hard parten te spelen. “Het liep tegen Aalter inderdaad veel beter: de efficiëntie was er ook en als aanvaller is het natuurlijk bijzonder leuk om tweemaal in één match te scoren, ook al wilde ik toch vooral winnen. Wat lost het op om vier keer te scoren, als je uiteindelijk met lege handen achterblijft?”

“Halfweg de eerste helft kwamen we op voorsprong via Jari De Caluwe en even later kon ik onze voorsprong verdubbelen. Zo hadden we een terechte 0-2-voorsprong bij de rust. We hebben elkaar toen ook gewaarschuwd voor het eerste kwartier van de tweede helft. Dat heeft niet echt geholpen, want na amper twintig seconden maakte Aalter al meteen de aansluitingstreffer. De thuisploeg heeft toen enorm druk gezet, maar we hebben de storm overleefd en gelukkig kon ik er op aangeven van Jarne De Bruyne 1-3 van maken. Uiteindelijk legde Arne Van Schoors de eindstand vast.”

Ondanks de matige cijfers van de voorbije weken bleef coach Van Opstaele trouw aan zijn aanpak. “Omdat we zo moeilijk scoorden, hebben we op training wel enorm gefocust op afwerkingsoefeningen”, getuigt Samimi, die al vier keer scoorde. “Met zulke oefenvormen bouw je ook het vertrouwen van je spitsen op. Natuurlijk krijg je elke wedstrijd ook specifieke tactische richtlijnen mee, maar tactisch hebben we het roer zeker niet volledig omgegooid.”

Niveauverschil

“Die één op twaalf was misschien een late kennismaking met deze reeks. Na een vier op zes na twee matchen was het toch wel even slikken. We staan nu zeker opnieuw met onze beide voetjes op de grond, want tegen de vaste waarden in onze reeks merk je toch een niveauverschil. Die ploegen hebben meer ervaring en bij hen zijn alle posities kwalitatief sterk ingevuld. Het gaat voor ons dus zeker niet meer vanzelf en je moet als team elke week vol aan de bak.”

Drongen heeft niet lang om stil te staan bij de fijne overwinning in Aalter. “Komend weekend nemen we het op tegen leider Voorde-Appelterre, dat vorig week won van Overijse. We zijn dus zeker gewaarschuwd, maar we zijn ook zeker niet kansloos. We hebben vertrouwen getankt, ook al beseffen we dat Voorde-Appelterre al wat meer ervaring heeft op dit niveau, want dit is hun derde seizoen in deze reeks.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten