Voetbal 3de Provinciale D KFC Kerksken-Haaltert

Er wacht Luc Peerlinck een nieuwe uitdaging bij KFC Kerksken-Haaltert: “Het behoud afdwingen zou een titelfeest waard zijn”

Peerlinck is blij opnieuw coach te zijn: “Ik amuseer me wel opnieuw nadat ik het spelletje steeds meer begon te missen.” ©  Gregory Van Gansen

Kerksken -

Na zeven jaar bij Burst en dertien jaar bij Denderhoutem nam Luc Peerlinck (57) het trainersroer over bij rode lantaarn KFC Kerksken-Haaltert. De Denderleeuwse coach kreeg een 5-0-pandoering te verwerken op Nederhasselt en staat met een 0 op 21 voor een zware reddingsoperatie.

Wim Redant

Luc Peerlinck bouwde een sterke reputatie op als coach die een groep kan motiveren, maar de uitdaging om het degradatiespook te verjagen uit het Willy Michielsstadion wordt geen lachertje. “Ik trof een groep aan die sterk aan elkaar klit en dat wordt een troef”, zegt Peerlinck. “Het behoud afdwingen zou een titelfeest waard zijn. Er wacht me een nieuwe uitdaging, want de voorbije twintig jaar streed ik doorgaans mee voor de prijzen, terwijl het nu baggeren wordt om weg te geraken uit de gevarenzone. Tegen leider Aaigem zag Michael De Schrijver een strafschop gepareerd, waarna we in de 85ste minuut de boot in gingen. Ik was tevreden over de geboden repliek, maar we bleven wel met lege handen achter. Op Nederhasselt ondergingen we de wet van de sterkste tegen en ploeg die pas degradeerde uit tweede provinciale.”

Dramatische afwerking

Peerlinck kreeg in de degradatiestrijd wel een extra wapen aangereikt met Yannick Van Impe, met wie hij vele triomfen vierde bij SK Denderhoutem. “Vooral de afwerking sputtert bij Kerksken-Haaltert. Met twee goals in zeven matchen is die ronduit dramatisch. In die optiek is de komst van Yannick Van Impe een mooi cadeau, al speelde hij twee jaar niet. Aan zijn balaanname zie je evenwel meteen dat Yannick het voetballen niet is verleerd, wat ongetwijfeld ook geldt voor zijn torinstinct. Uiteraard mist Van Impe matchtempo, maar hij speelde de voorbije jaren padel op competitief niveau zodat hij conditioneel wel in orde oogt.”

Toch is het wennen voor Peerlinck in de kelder van derde provinciale. “Wekelijks moet ik puzzelen. De spelersgroep telt zowel fans van Anderlecht als van Club Brugge, die supporteren voor hun favoriete team de voorkeur geven op Kerksken-Haaltert. Ik amuseer me wel opnieuw nadat ik het spelletje steeds meer begon te missen. De spelers tonen zich luisterbereid. Zondag misten we naast de geschorste Brent Van Den Steen ook onze geschorste doelman Jari Malfroid, waardoor de Gentse kotstudent Jens Bisback tussen de palen stond. Puzzelen blijft vaak de boodschap. Een eerste zege zou een boost betekenen en dan kan de trein meteen vertrokken zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten