Vader Evenepoel ziet Remco voor het eerst Flandrien worden: “We hebben ook de keerzijde van de medaille gekend”

De ouders en kersverse schoonouders namen gisteren de honneurs waar voor Flandrien van het Jaar Remco Evenepoel. Vader Patrick was in de wolken met de nieuwe bekroning van het onwaarschijnlijke seizoen van zijn zoon.

“Het zijn de renners en vakmannen die voor de Flandrien van het Jaar stemmen”, klonk het. “Zij duiden de terechte winnaar aan. Het went nog niet. We zijn dus niet minder euforisch, anderzijds zijn we ook gewoon even trots zoals elke ouder op zijn kind is. We hebben ook de keerzijde van de medaille gekend. Het had net zo goed al afgelopen kunnen zijn met zijn carrière (na zijn crash in de Ronde van Lombardije in 2020, red.). Alles is surplus wat dat betreft.”

Evenepoel vertoeft momenteel met zijn bruid Oumi op de Malediven, waar ze op huwelijksreis zijn. “We hebben af en toe een berichtje gekregen, maar zijn gsm staat zo veel mogelijk af. We horen hen weinig. Ze zijn aan het genieten van de welverdiende en broodnodige rust.”

Naar volgend jaar toe blijft natuurlijk de hamvraag of Evenepoel nu de Giro of de Tour zal rijden. “Ik denk dat hij ook ginder wel op de hoogte is van het parcours van de Giro dat maandag bekendgemaakt is. Samen met de ploeg zullen ze de juiste beslissing nemen. Wij weten dat ook nog niet.”

Voor Evenepoel was het de eerste Flandrien, maar het zou zomaar de eerste in een rijtje kunnen zijn. “Zo eenvoudig zou ik dat niet stellen”, besloot vader Patrick. “Er zijn nog wel wat gegadigden: Philipsen, De Lie, Van Aert en er komen er ongetwijfeld nog aan.”(sfj)

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten