Voetbal 3de provinciale A Vamos Zandvoorde

Zandvoorde-voorzitter Hugo Gevaert doet helemaal niet euforisch na eerste zege: “Behoud verzekeren is onze enige doelstelling”

Dwight Makelberge opende de score in de 4-1-zege van Zandvoorde tegen Damme. © Bart Vandenbroucke

Oostende -

Na een moeizame start boekte Zandvoorde vorig weekend een eerste overwinning (4-1 tegen Damme), maar iedereen binnen de club beseft dat het moeilijk wordt om zaterdag te bevestigen op het veld van Ruddervoorde.

Philippe Decruynaere

“De overwinning tegen Damme werd uitgebreid gevierd en heeft iedereen heel veel deugd gedaan. Het zal ongetwijfeld voor een boost zorgen voor heel wat jongens”, weet voorzitter Hugo Gevaert. “Ik had een moeilijke start verwacht, want onze voorbereiding verliep verre van optimaal. Verschillende oefenwedstrijden konden om diverse redenen niet doorgaan en het team kon onvoldoende samen trainen. Dan weet je dat je niet klaar bent om aan het seizoen te beginnen. In enkele wedstrijden waren we kansloos, maar dat hadden we ingecalculeerd. Daarentegen waren er ook matchen waarin we door een gebrek aan efficiëntie punten lieten liggen. Ook defensief lieten we af en toe steken vallen. Niet onlogisch als één van de centrale verdedigers pas 17 jaar is.”

De preses van Vamos Zandvoorde geeft eerlijk toe dat het behoud de enige ambitie is die hij koestert. “Ik hoop dat we gespaard blijven van nieuwe blessures. In de voorbije wedstrijden heeft de trainer nog geen twee weken na elkaar hetzelfde elftal kunnen opstellen. Op die manier kan je moeilijk cohesie en samenhang nastreven. Van automatismen aanleren of oefenen is ook al geen sprake. Momenteel spelen niet minder dan vijf beloften in het fanionelftal. Voor onze coach Jean-Claude Decat zijn het moeilijke weken. Ik heb nochtans de indruk dat hij de spelers op de juiste manier benadert. We hebben alle vertrouwen in zijn aanpak.”

Het programma van de komende weken ziet er allesbehalve gemakkelijk uit voor de club uit de Oostendse deelgemeente. “Zaterdag in Ruddervoorde moeten ons geen illusies maken, maar we zullen ons zeker niet laten doen. Het is jammer dat er in deze reeks zo’n groot niveauverschil is tussen de kopploegen en de teams die vechten voor het behoud. Wij kunnen geen dure spelers aantrekken en moeten het doen met jongens uit de eigen jeugdopleiding. Investeren in de eigen jeugdwerking is de enige manier om te overleven voor een club als Zandvoorde. Ook samenwerken met andere clubs uit de regio is een must, maar dat is geen gemakkelijke opdracht.”

Reorganisatie

“Als we er in de heenronde in slagen om eens een mooie reeks neer te zetten, zie ik het wel goedkomen”, besluit Hugo Gevaert. “Ik zetel intussen vier jaar in het bestuur en we hebben al heel belangrijke stappen gezet om de club financieel te saneren. Ook de structuur van de jeugdwerking zijn we volop aan het reorganiseren. We hebben door de coronacrisis moeilijke jaren achter de rug, maar we geven niet op. Als de spelers elke zondag met een gezonde vechtersmentaliteit op het veld staan, zie ik het wel goedkomen. Het behoud verzekeren is dit jaar het enige wat telt voor Vamos Zandvoorde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten