Voetbal 3de provinciale B RC De Panne

Rob Deblock heeft “pintje extra gedronken” na eerste zege van zijn hertekend De Panne: “Behoud is doel, en dan win je maar beter tegen je rechtstreekse tegenstanders”

Rob Deblock zag met onder meer Nicolas Platteeuw, Dayne Clarebout en Lenny Dolfen enkele belangrijke schakels stoppen of vertrekken. © Bart Vandenbroucke

De Panne -

KRC De Panne bevindt zich middenin een belangrijk tweeluik. Afgelopen weekend kon de kustploeg voor het eerst dit seizoen winnen: 3-1 in de degradatietopper tegen Proven. Zondag volgt een nieuwe kelderkraker op Kruiseke.

Amaury Verdruye

Vooraf was de druk relatief hoog bij De Panne, dat slechts één punt telde en bij verlies Proven, dat voorlaatste stond, drie punten had zien uitlopen. Daar kwam echter niets van in huis. In de tweede helft knokte De Panne zich naar een knappe 3-1-overwinning. “Het was inderdaad een must om te winnen”, geeft coach Rob Deblock toe. “Ons doel is om ons te handhaven in derde provinciale en dan win je maar beter tegen je rechtstreekse tegenstanders. Het winnen van deze match zal onze groep een enorme boost geven. In de tweede helft gingen mijn jongens er volle gas tegenaan en na de snelle 1-1 was het geloof in de overwinning er voor 100%.”

Toch was de ontlading op het veld na de eerste overwinning eerder beperkt. “Onze jongens waren gewoon kapot na de match”, lacht Deblock. “De sfeer was zeker goed. We hebben na de match een pintje extra gedronken en wat langer in de kantine gebleven.”

De Panne kende al een moeilijk seizoen en moest bouwen aan de ploeg. “We moesten in de eerste plaats afscheid nemen van onze kapitein Nicolas Platteeuw”, legt Deblock uit. “Ik kende hem al sinds mijn acht jaar en hij was mijn verlengstuk op het veld en in de kleedkamer. Daarnaast verloren we Dayne Clarebout, die een transfer naar eersteprovincialer Diksmuide versierde. Hij was vorig seizoen nog goed voor twintig goals. Tot slot stopte Lenny Dolfen aan het begin van dit seizoen. Naast alle vertrekkers zagen we ook onze jonge gasten ‘ouder’ worden. Vorig jaar zaten zij nog allemaal op de middelbare school in de buurt. Nu zitten de meesten in Gent op kot. Ze onderhouden daar hun conditie wel en proberen zoveel mogelijk af te komen in de week, maar het maakt het allemaal moeilijker.”

Met de verplaatsing naar Sparta Kruiseke staat er alweer een belangrijk duel op het menu. “Ik hoop hetzelfde te kunnen doen als afgelopen weekend. Toch zal het weer een andere match worden tegen een andere tegenstander. Kruiseke is een compleet andere type ploeg dan Proven, maar met dezelfde inzet is veel mogelijk.”

Aangeboden door onze partners