Sterke Sam Van Rossom leidt Valencia versus Euroleague winnaar Efes Istanbul naar winst

Sam Van Rossom schitterde met Valencia in de Euroleague. © EPA-EFE

Prachtige zege voor Valencia in de Euroleague. Sam Van Rossom leidde de Spaanse ploeg tegen de Turkse Euroleague winnaar van vorig seizoen, Efes Pilsen Istanbul, mee naar de winst. Retin Obasohan (ASVEL Villeurbanne) en Ismael Bako (Virtus Bologna) verloren op de derde speeldag van de Euroleague.

Patrick Ceulemans

In zijn tiende seizoen bij de Spaanse topclub Valencia bewees Sam Van Rossom nogmaals zijn klasse. Van Rossom (12 punten, 4 assists) leidde in het Turkse Istanbul met twee driepunters in moneytime Valencia tegen de uittredende Europese clubkampioen Efes Pilsen mee naar een 91-92 zege. Na drie speeldagen de eerste zege voor Valencia in de sterskte Europese clubcompetitie in het basketbal. Donderdag volgt een nieuwe partij in Istanbul en versus Fenerbache. Retin Obasohan (11 punten, 2 assists) verloor met het Franse ASVEL Villeurbanne met 84-63 versus Fenerbache Istanbul. ASVEL telt 1 op 3 en speelt donderdag in het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Ismael Bako verloor met het Italiaanse Virtus Bologna met 68-65 van het Litouwse Zalgiris Kaunas. Ook Virtus Bologna telt 1 op 3. Donderdag spelen Ismael Bako en zijn ploegmaats in het Servische Partizan Belgrado.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten