Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir neemt rustperiode: “Mijn mentaal welzijn komt even op eerste plaats”

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) neemt, op advies van haar huisarts, een aantal maanden rust. Dat laat ze weten op Facebook, en bevestigt haar dienst communicatie. “Mijn mentaal welzijn komt nu even op de eerste plaats”, zegt minister Kitir.

jvhBron: BELGA

“Lieve vrienden, de afgelopen jaren waren enorm druk”, klinkt het. “Mijn job heeft me al veel voldoening gegeven. Van de liefde uit Limburg tot belangrijke dienstreizen. Maar het heeft ook veel van me gevraagd. En op een bepaald moment moet je ook aan jezelf denken. Mijn mentaal welzijn komt nu even op de eerste plaats. Op advies ga ik de komende tijd wat rust nemen. Ik ben omringd met capabele mensen die intussen zullen zorgen dat het werk wordt verdergezet. Ik hoop dat jullie me die rust gunnen. We zien elkaar snel terug.”️

De bevoegdheden van Kitir – Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid – worden de komende tijd overgenomen door haar Vooruit-collega, minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke.

Aangeboden door onze partners