Vuile microgolfoven? “Gebruik zeker geen groene zeep”

©  Shutterstock

Ook de microgolfoven moet je regelmatig schoonmaken. Waarom groene zeep geen goed idee is en wat je hiervoor dan wel moet gebruiken.

Zamarra Kok

- Voor het schoonmaken van aangekoekte etensresten of vetspetters in de microgolfoven zijn speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, zoals magnetronreiniger van HG of Captain Clean. U kunt echter ook prima aan de slag met producten die toch al in huis hebt.

- Hardnekkig vuil laat zich veel makkelijker weghalen als u het eerst los stoomt. Doe hiervoor een paar schijfjes citroen, een scheutje citroensap of een scheutje azijn in een bakje water. Breng dit aan de kook en laat het vijf minuten doorkoken. De stoom weekt het vuil los, zodat u het makkelijk kunt wegvegen met een microvezeldoek.

- Ook een beetje baking soda op een vochtig sponsje doet wonderen. Baking soda heeft een mild schurende werking en werkt reinigend. Ook pakt het nare geuren aan.

- Sommigen smeren de wanden van de oven in met groene zeep en zetten vervolgens een bakje ammonia de hele nacht in de afgesloten magnetron.

- Niet alleen kost het veel werk om de groene zeep weer te verwijderen, de ammoniadampen die hierbij vrijkomen zijn erg slecht voor de gezondheid. Geen aanrader dus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten