Voetbal 3de provinciale B FC Gavere-Asper

Ken Casieris voert met FC Gavere-Asper mee de rangschikking aan: “Hebben een sterke bank die het verschil kan maken”

Ken Casieris wil met Gavere-Asper iedere kans op promotie met beide handen grijpen. ©  Geert De Rycke

Gavere -

FC Gavere-Asper won de topper bij leider ESA Bottelare met 1-2 en voert nu samen met VC Nazareth-Eke en Eendracht Machelen-aan-de-Leie de rangschikking aan.

Johan Polet

“We begonnen aan de wedstrijd met een domper, want we incasseerden al in de eerste minuut een doelpunt van Florian De Paepe”, aldus de 25-jarige Gavere-Asperaanvoerder Ken Casieris, die zijn vierde competitiedoelpunt scoorde. “We trokken naar de kleedkamer na een evenwichtige eerste helft met een 1-0-achterstand, maar pakten met een veel betere tweede helft uit, waarin we de scheve situatie volledig rechtzetten. Mathias Rouan lukte in het vijfde kwartier via een strafschop de gelijkmaker. Twee minuten later scoorde ik de winnende treffer. Ik had bij mijn doelpunt wel een grote dosis geluk. Het was niet mooi, maar wel zeer efficiënt.”

Heeft FC Gavere-Asper de ambitie om naar tweede provinciale terug te keren?

“We degradeerden in het seizoen 2019-2020 uit tweede provinciale. We zullen iedere kans op promotie met beide handen grijpen, maar het is geen must. We hopen op een goed seizoen en willen in de top vijf meedraaien. Er zijn met kampioen VSV Gent, SV Melsen en KVV Schelde drie sterke teams uit onze reeks gepromoveerd. Zij doen het ook in tweede provinciale zeer goed. Dit betekent dat de kansen op een eindrondeticket groter zijn, maar we gaan onszelf niet onnodig onder druk zetten.”

Waarom liep het vorig seizoen heel wat moeizamer?

“We werden geremd door veel blessureleed. Zo waren onder meer Abdallah Bouchaala en Louis Cremers langdurig out. We hebben een grotere spelerskern dan vorig seizoen, waardoor we bij schorsingen en blessures meer alternatieven hebben. We beschikken in deze campagne over een sterke bank. Er vielen iedere zondag enkele jongens naast de selectie, die ook aan de aftrap zouden kunnen staan.”

Wat verwacht je van de uitwedstrijd van zaterdag bij Cercle Melle?

“Het is een ploeg die het voorlopig iets minder goed doet dan vorig seizoen. Het wordt een moeilijke partij, maar we steken boordevol vertrouwen. We doen bij winst een goede zaak, want er is ook de topper tussen VC Nazareth-Eke en ESA Bottelare.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten