Voetbal  2de Provinciale B  Sparta Wortegem

Arthur Moerman lijdt met Sparta Wortegem eerste thuisnederlaag: “Op ons kleine veld kan de tegenstrever moeilijk combineren”

Arthur Moerman wil met Sparta Wortegem een rustig seizoen in tweede provinciale draaien. ©  Geert De Rycke

Wortegem -

De Wortegemse box-to-boxmiddenvelder Arthur Moerman is pas 21, maar de Gentse kotstudent handelsingenieur heeft al twee titels op zijn palmares. Vader Hendrik Moerman is sportief manager bij Racing Waregem, maar Arthur zweert bij de vrienden van Sparta Wortegem.

Wim Redant

Arthur Moerman begon te voetballen onder de eigen kerktoren bij Sparta Wortegem, maar volgde zijn vader toch even naar het Mirakelstadion van ‘Rassing’. “Mijn vader zetelt inderdaad in het bestuur van Racing Waregem, waar ik bij de preminiemen voetbalde. Bij de beloften schoven we door naar vierde provinciale, waar Racing Waregem een B-ploeg lanceerde. We vierden er meteen de titel, maar ik maakte toen de oversteek naar Wortegem, waar we vorig seizoen kampioen speelden in derde provinciale. Toch was het voorbije seizoen geen onverdeeld succes, want ik sukkelde met een ontsteking van de lies, die ik te lang liet aanslepen. Dit seizoen maakte ik de volledige voorbereiding mee. Ik hoop dat we als promovendus een rustig seizoen kunnen draaien. Het behoud afdwingen wordt primordiaal.”

Op eigen terrein punten sprokkelen

Zondag ging Wortegem met het kleinste verschil onderuit tegen Laarne-Kalken waardoor het met 6 op 21 op de dertiende plaats staat. “We leden onze eerste thuisnederlaag van het seizoen nadat we ook buitenshuis al twee keer hadden verloren. Met een twee op negen liep het deze maand nog niet echt lekker, maar we verloren dit seizoen slechts één keer kansloos. Enkel op TK Meldert, waar we het onderspit dienden te delven met 3-1, bleken we een maatje te klein. Ik denk dat we vooral op eigen terrein punten moeten sprokkelen. Op ons kleine veld kan de tegenstrever moeilijk combineren en bovendien zijn we sterk in de omschakeling met onze spits Michael Vantieghem, die al aan vijf goals zit. Zelf fungeer ik liefst als box-to-box, waar ik mijn duelkracht kan laten gelden en met mijn 1,91m ook de strijd in de lucht niet uit de weg ga. Mijn vader pendelt wat tussen de matchen van Wortegem en RC Waregem, maar de meeste thuismatchen van Sparta woont hij wel bij. Zelf was hij een keeper, maar een onvergetelijke indruk maakte hij toch niet.” (lacht)

Arthur Moerman doet ook een oproep aan het bestuur. “Ik maak graag ambiance op de spelersbus bij de terugkeer van een verplaatsing, maar soms zijn we genoodzaakt zelf voor vervoer te zorgen. Dat schaadt toch wel wat de teambuilding, terwijl we net een ploeg vormen met veel spelers uit de nabije regio die sterk aan elkaar klitten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten