Kapotte voeg op viaduct Merksem: Tweede fase van tijdelijke herstelling dreigt opnieuw voor lange files te zorgen

©  Jan Van der Perre

In Antwerpen gaat donderdagavond om 23 uur de tweede fase van werken aan het viaduct van Merksem in. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat de beschadigde brugvoeg op het wegdek richting Nederland tijdelijk beschermen met metalen platen, in afwachting van een structurele vernieuwing. Er dreigt opnieuw veel fileleed.

Bron: BELGA

De eerste fase veroorzaakte het voorbije weekend en vooral maandag de hele dag files over de hele lengte van de Antwerpse ring richting Nederland en op de toekomende snelwegen E34, E17, A12, E19 en E313.

Het Vlaams Verkeerscentrum roept net als toen op om de omgeving maximaal te vermijden. De Liefkenshoektunnel zal weer tolvrij worden gemaakt zodra dat nodig is.

Concreet zullen op het viaduct richting Nederland van donderdagavond 23 uur tot en met maandagochtend 5 uur slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn. Vooral vrijdag zal de hinder weer erg groot zijn, maar ook tijdens het weekend verwacht het Verkeerscentrum lange wachttijden omdat de beschikbare rijstroken onvoldoende zijn om de verkeersdrukte overdag aan te kunnen.

Wie naar het noorden van Antwerpen moet, kan tijdens de werken beter omrijden via de R2 en de Liefkenshoektunnel. Over langere afstand in andere richtingen, zoals van Gent naar Hasselt, rij je beter om via Brussel in plaats van de Antwerpse ring te nemen.

Na de werken blijft de snelheidsbeperking van 70 km/u op het viaduct gelden, tot de structurele herstelling in januari gebeurd is. Er zullen in die periode drie rijstroken beschikbaar zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten