Sterke prestaties van Van Rossom, Bako en Obasohan, maar toch drie nederlagen in Euroleague

Geen winst voor Belgian Lion Retin Obasohan met ASVEL Villeurbanne bij Fenerbache Istanbul. © EPA-EFE

De drie Belgen in de Euroleague, Sam Van Rossom (Valencia), Ismael Bako (Virtus Bologna) en Retin Obasohan (ASVEL Villeurbanne), pakten op de vierde speeldag met een sterke prestatie uit. Ze verloren on the road respectievelijk wel bij Fenerbache Istanbul, Maccabi Tel Aviv en Partizan Belgrado.

Patrick Ceulemans

Sam Rossom scoorde 10 punten maar verloor na een nagelbijter met het Spaanse Valencia met 79-77 van het Turkse Fenerbache Istanbul. Retin Obasohan tekende voor 11 punten, 2 rebounds, 2 assists en verloor met het Franse ASVEL Villeurbanne met 88-69 van het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Ismael Bako was goed voor 11 punten en 4 rebounds en verloor met het Italiaanse Virtus Bologna met 90-62 van het Servische Partizan Belgrado.

Achttien ploegen nemen deel aan de Euroleague, de zeg maar NBA van Europa en sterkste Europese clubcompetitie. Na 34 speeldagen is de top acht geplaatst voor de kwartfinales. Valencia, Virtus Bologna en ASVEL Villeurbanne tellen 1 op 4 en hebben dringend een zege nodig om geen voeling met de top-8 te verliezen.

Volgende week donderdag ontvangen Sam Van Rossom en zijn ploegmaats in Valencia het Duitse Alba Berlijn en trekt Ismael Bako met Virtus Bologna naar Real Madrid. Volgende week vrijdag nemen Retin Obasohan en co. het met ASVEL Villeurbanne tegen het Spaanse Baskoni op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten