Zalando lanceert inclusieve collectie voor mensen met handicap

Online winkelen kan een hele uitdaging zijn. Weten wat je wel of niet staat, welke maat je nodig hebt of welk model je het meest flatteert is vaak een gok. Dat geldt al helemaal als je een handicap hebt. De meeste kleding is nu eenmaal niet aangepast aan een rolstoel, een beenprothese of een andere handicap. Tegelijk is naar een kledingwinkel gaan ook niet vanzelfsprekend. Om aan dat probleem tegemoet te komen, lanceert Zalando een collectie ‘aangepaste mode’.

Camille Van Puymbroeck

©  Zalando

Zalando heeft als ambitie om tegen 2025 volledig inclusief te zijn en hun collectie ‘aangepaste mode’ past in die filosofie. Huismerken Zign, Pier One, Anna Field, Yourturn en Even&Odd bieden voortaan 140 verschillende kledingstukken en accessoires aan die gemaakt zijn met mensen met een handicap in het achterhoofd. Denk bijvoorbeeld aan soepel vallende stoffen, handige sluitingen en aanpasbare mouwen.

LEES OOK:

Kledinglabel Tommy Hilfiger lanceerde eerder al een soortgelijke collectie, Adaptive. Die zal vanaf nu ook verkrijgbaar zijn via Zalando om het aanbod uit te breiden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten