Voetbal 2de Afdeling VV B FC Lebbeke

Wannes Van Tricht net op tijd terug bij FC Lebbeke voor duel tegen ex-ploeg: “Ik vertrok bij KV Mechelen langs de achterdeur”

Wannes Van Tricht: “In eigen stadion kunnen we altijd rekenen op fans die voor sfeer en ambiance zorgen.”  ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Wannes Van Tricht (28) vierde vorige zaterdag in Hasselt na rust zijn rentree. De centrale middenvelder uit Boortmeerbeek is net op tijd terug voor de wedstrijd tegen Jong KV Mechelen. De gewezen Kakker heeft alvast nog een eitje te pellen met Malinwa, waar hij op zijn zeventiende debuteerde.

Wim Redant

Wannes Van Tricht ligt gebrand op een knalprestatie tegen ex-ploeg. “Ik vertrok ginds langs de achterdeur en dat steekt nog steeds, want ik ben in feite een echte Kakker”, duidt hij. “Ik speelde vijf jaar lang in de hoofdmacht van KV Mechelen. Vooral mijn doelpunt tegen Club Brugge blijft me bij. Toen ik een eerste keer aan de aftrap stond tegen OHL in Play-off 2 scoorde ik al na een kwartier. Ik leerde KV Mechelen waarderen als een mooie traditieclub met goede supporters. Voor mij was spelen voor KV Mechelen de realisatie van een droom. Na vier jaar in de hoofdmacht wilde ik graag meer speelminuten, maar dat draaide uit op een vertrek op een weinig toffe manier. Pas in september kreeg ik te horen dat er in de A-kern voor mij geen plaats meer was. Zo vertrok ik langs de achterpoort naar Rupel Boom. Ik kwam er in een andere wereld terecht met een ander soort voetbal. In eerste klasse krijg je meer ruimte dan in lagere afdelingen en ligt de focus meer op de goede passing en een hoge snelheid van uitvoering.”

Behoud afdwingen

Na een jaartje bij de Steenbakkers kwam Van Tricht bij Aalst terecht. “Eendracht Aalst zou je kunnen bestempelen als een kleinere versie van KV Mechelen. Het is eveneens een traditieclub die over een grote en enthousiaste achterban beschikt. Aalst is een leuke club en in het stadion heerste er altijd een fantastische sfeer. Ik vierde er de promotie in de eindronde via een overwinning op Club Luik. Mijn huidige coach Tom De Cock stond er aan het trainersroer. Ik trok toen naar FCV Dender, waar ik hoogten en laagten afwisselde onder coach Francky Cieters. Ik voetbalde daarna voor Duffel, maar die club ging op de fles. Vervolgens begon ik in februari mee te trainen bij Lebbeke, waar ik finaal ook een contract tekende. We zetten vorig seizoen een sterke campagne neer die we in de eindronde bekroonden met promotie. Oostkamp bleek een maatje te groot en speelt ook dit jaar goed mee in een hogere reeks, maar wij wonnen de beslissende match van Tempo Overijse en promoveerden mee.”

Het behoud vormt dit seizoen de prioriteit voor Lebbeke dat met 10 op 21 op een gedeelde tien plaats staat. “We beschikken over een goede groep. Op Hasselt kwamen we iets te laks voor de dag in de eerste helft. We werden ook twee keer koud gepakt met een kopbal. Na rust toonden we ons wel de evenknie, maar we slaagden er niet in om de kleine kansen te benutten. Zaterdag spelen we thuis en daar kunnen we toch altijd rekenen op fans die voor sfeer en ambiance zorgen. Jong KV Mechelen staat bovenaan het klassement en is een goed voetballende ploeg. De B-ploegen vallen niet te onderschatten, al verdienden we op Jong Beerschot de overwinning. Toen knoeiden we met de kansen wat ons nu niet opnieuw mag overkomen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten