Voetbal  2de provinciale C KAV Dendermonde

Kersverse hoofdtrainer Nick Riguel ziet progressie bij KAV Dendermonde: “Kern werd onevenwichtig samengesteld”

Na het ontslag van Adel Van Elsuwege schoof hulptrainer Nick Riguel (links) een bank vooruit. © Geert De Rycke

Dendermonde -

Na het ontslag van Adel Van Elsuwege schoof hulptrainer Nick Riguel een bank vooruit, maar ook hij kon de voorbije twee speeldagen niet verhinderen dat KAV Dendermonde nog steeds puntenloos achterblijft in tweede C.

Dirk Van Bruysel

“Dat heeft verschillende oorzaken”, weet Riguel. “Enerzijds hebben we de voorbije weken al wat tegenslag gekend met blessures. Drie spelers liggen zelfs al langere tijd in de lappenmand. Anderzijds zijn we er ons van bewust dat een nieuwe kern gesmeerd laten lopen, tijd vraagt. Er is kwaliteit genoeg bij de KAVD, maar de violen moeten nog op elkaar afgestemd worden”, zegt Nick Riguel.

De kersverse hoofdtrainer zag de voorbije weken nochtans progressie. “Zowel tegen Kemzeke als vorige week tegen Kruibeke speelden we dominant. Ik moet toegeven dat we tegen Kruibeke moeilijk in ons spel kwamen, maar in de tweede helft deed ik enkele wissels die rendeerden. Jammer natuurlijk dat we niet scoorden en finaal het deksel nog op de neus kregen. We verdienden alleszins heel wat meer.”

Eindronde is ver weg

“Dat het zo moeilijk loopt, hadden we moeten weten. Door de grote uittocht vorig seizoen hebben we noodgedwongen een groep samengesteld uit jeugdspelers uit zowat alle windstreken. Ik moet training geven in twee talen. Hoewel we dus nog geen enkel punt hebben, durf ik zeggen dat de sfeer in de groep opperbest is. Ik ben ervan overtuigd dat één overwinning een boost kan geven. En de jongens verdienen dat. De drang naar voor is groot en we spelen slim voetbal. We maken week na week progressie dus ben ik ervan overtuigd dat die eerste overwinning niet lang meer kan uitblijven. Trouwens, er is nog niets verloren, al moet ik wel toegeven dat ons initieel doel, het behalen van de eindronde, momenteel ver weg is. Ik vrees dat het behalen van de eindronde niet meer gaat lukken. Langs de andere kant, wanneer we enkele matchen op rij punten kunnen sprokkelen dan zal de hemel wel opklaren. Kijk, tot nu toe was Doorslaar de enige ploeg die echt te sterk was. Tegen alle andere ploegen kunnen we winnen. Ja, ook komend weekend tegen Zaffelare. Dat is weliswaar een fysiek sterke ploeg, maar Zaffelare speelt op kunstgras en ik denk dat onze technisch sterke spelers dat moet liggen.”

“Of ik nu echt hoofdtrainer ben? Wie zal het zeggen? Vorig seizoen heb ik ook even overgenomen en nu dus ook. Het is jammer dat we twee seizoenen op rij moeten knokken voor de punten. De groep die nu voorhanden is, telt weliswaar veel talent, maar werd onevenwichtig – zeg maar slecht – samengesteld. Er waren nogal wat paniektransfers en dat is spijtig. Maar kom, ik geloof in deze groep. De jeugd die werd aangetrokken is goed en bovendien willen die jongens zich laten zien.”

Aangeboden door onze partners