Wolfsburg biedt excuses aan voor wangedrag van spelers tegenover treinpersoneel: “Niet verenigbaar met onze waarden”

©  ISOPIX

VfL Wolfsburg heeft zich zaterdag publiekelijk verontschuldigd voor “ontoelaatbaar wangedrag” van enkele spelers van de Bundesligaclub in de trein van Wolfsburg naar Leverkusen. Ze droegen niet het verplichte mond- en neusmasker en negeerden herhaalde oproepen van het treinpersoneel om het masker alsnog op te zetten. Een verslaggever van de televisiezender WDR zat toevallig in dezelfde trein en maakte melding van het incident. Wolfsburg is de club van onze landgenoten Koen Casteels en Sebastiaan Bornauw.

Bron: BELGA

“VfL Wolfsburg biedt nadrukkelijk excuses aan voor het onprofessionele en ongepaste gedrag van zijn spelers. De excuses gaan in het bijzonder naar het personeel van de Deutsche Bahn. Dit respectloze gedrag kwam niet eerder voor op deze manier en stemt ook niet overeen met het gebruikelijke gedrag van het team”, schrijft de club in een verklaring op zijn website. “Het is op geen enkele manier verenigbaar met de waarden van VfL Wolfsburg.”

Coach Niko Kovac heeft het team ook bestraffend toegesproken, meldt de club. Wolfsburg speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten