“De droom van elke artiest”: Stromae solliciteert luidop naar Grammy Award

Stromae deed een interview met het bekende blad Rolling Stone en stak daarin zijn ambities niet weg. “Een Grammy winnen? Ik zou vereerd zijn.” ©  DBA

Met twee zijn ze, de Belgen die al een Grammy wonnen. En eigenlijk maar anderhalf. Straks wilt Stromae (37) de derde worden. Dat zegt hij in een interview met het beroemde tijdschrift Rolling Stone, waar onze landgenoot getipt wordt als genomineerde. “Het zou een echte erkenning zijn.”

Dennis Van Goethem

De Grammy Awards, nog steeds de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, worden pas in februari uitgereikt. Maar de stemming startte deze maand al. Naar aanleiding daarvan klopt het Amerikaanse magazine Rolling Stone aan bij “enkele van de grootste artiesten en kanshebbers van het jaar”. Zit mee in het rijtje: onze eigen Stromae.

LEES OOK. Stromae eerste headliner voor Rock Werchter 2023

In een gesprek over zijn comeback en inspiratiebronnen gaat het ook over de twee Belgen die al een Grammy wonnen. Dat zijn Soeur Sourire, in 1964 met Dominique, en Gotye, in 2013 met Somebody that I used to know. Al is die laatste ook half Australisch.

“Het zou geweldig zijn om in die selecte club aan te sluiten”, zegt Stromae. “Ik hou van die nummers. Maar het zou ook aantonen dat je, zelfs als je uit een klein land als België komt, grootse dingen kan bereiken.” De zanger steekt zijn ambitie niet weg. “Een Grammy winnen is een droom. De ceremonie is een van de meest prestigieuze in de wereld. Ik zou enorm vereerd en gelukkig zijn als ik er één win. Als Franstalige zanger is het nog specialer. Het zou een echte erkenning zijn van mijn werk buiten Europa.”

Kanye en Camila

In het interview gaat het ook over Stromaes bekende fans. Hij werkte samen met Billie Eilish en Dua Lipa, en Madonna en Kanye West spraken hun bewondering al uit. Die laatste maakte zelfs een remix van Alors on dance.

“Kanye was een verrassing voor me”, zegt Stromae. “Alors on dance was een groot succes in Europa, en we vroegen ons af met wie we de Amerikaanse markt konden veroveren. Ik zette Kanye bovenaan mijn lijstje en de platenfirma overtuigde hem.”

Ook Stromaes samenwerking met Camila Cabello komt aan bod. De populaire Havana-zangeres zingt mee op een nieuwe versie van zijn single Mon amour. De twee ontmoetten elkaar op het Met Gala in New York.

(lees verder onder de foto)

Stromae op het Met Gala in New York, waar hij Camila Cabello ontmoette. ©  EPA-EFE

LEES OOK. Stromae strikt Camila Cabello voor duet

“Ik stond achter Camila op de rode loper, en ze herkende me. Ook dat verbaasde me. Ik was niet zeker dat zij het was, dus ik vroeg: Ben jij Camila Cabello? Ze zei: Ja, en ik ben een grote fan. We hielden contact en ze liet me weten dat Mon amour haar favoriete lied op mijn nieuwe album is. Dat is de volgende single, zei ik. Wil je meedoen? Ze zei drie keer ja. In hoofdletters. Ik hou van hoe ze zong op die track. Ik luister al naar latin-muziek sinds ik jong was, vandaar misschien dat we zo gemakkelijk klikten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook