Regi kiest niet één, maar twee winnaars in ‘Regi Academy’: “Ze barsten allebei van het talent”

Melanie (links) en Arno (rechts) zullen samen met Regi een duet opnemen. ©  Kris Van Exel

Dat Regi van verrassingen houdt, bleek al vaker tijdens zijn ‘Regi academy’. Ook tijdens de finale, live in een uitverkocht Sportpaleis, was dat niet anders. De hitmaker kroonde niet één, maar twee winnaars. Zowel Arno Louwette (22) als Melanie Opio Amollo (18) maken voortaan deel uit van de Regi Family.

Nele Coune en Dennis Van Goethem

Een sing-off van het nummer Hang on voor 20.400 toeschouwers. Die prestatie zou bepalen wie Regi academy zou winnen. En dat waren er dus niet één, maar twee. Arno Louwette uit Maasmechelen, de enige resterende jongen, en Melanie Opio Amollo uit Mechelen werden uitgeroepen tot winnaars en mochten de nieuwe single Als ik mezelf verlies zingen.

(lees verder onder de video)

LEES OOK. Regi strijkt weer neer in ‘zijn’ Sportpaleis: “Ik ben de enige Vlaamse artiest die zoveel tickets verkoopt voor één show” (+)

“Ik hield van begin af aan alle pistes open”, zegt Regi. “Als het niveau in deze editie niet hoog genoeg lag, had Regi academy dit jaar gewoon geen winnaar. Maar het niveau lag hoog en het werd zelfs tot op het laatste moment moeilijk kiezen. Kiezen is verliezen, et voila, dit jaar heeft Regi academy twee winnaars. Arno en Melanie barsten van het talent, dus ik ben heel blij dat mijn team in één klap twee kleppers rijker is.”

(lees verder onder de foto)

©  Kris Van Exel

©  Kris Van Exel

De finale van het VTM 2-programma vond plaats tijdens het uitverkochte Sportpaleis-concert van Regi en werd live uitgezonden op tv. Voor de 16-jarige Hanne Reeg blijft het bij die ene show in de grootste zaal van het land. Arno en Melanie mogen voortaan mee de baan op met Team Regi, waar onder meer Jaap Reesema, Olivia Trappeniers en Paulien Slangen, de winnares van het eerste seizoen van Regi academy, vast deel van uitmaken. Ook Camille Dhont en Emma Heesters traden zaterdagavond mee op in het Sportpaleis.

Ketnet en ‘The voice’

Onervaren zijn Regi’s nieuwe aanwinsten niet. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Melanie Amollo al een tournee met de Ketnet-musical op haar conto, waar ze zong, acteerde en danste. Naast muziek is ze pas begonnen aan haar rechtenopleiding aan de KULeuven. Arno Louwette nam vorig jaar deel aan The voice van Vlaanderen, waar hij om een plek in de ‘battles’ vocht. Toen moest hij afhaken wegens een longontsteking. Met zijn gedeelde zege in Regi academy maakt hij dat nu ruimschoots goed.

Voor Regi zelf was het zijn grootste Sportpaleis-show ooit – en dat ondanks 25 concerten met Milk Inc. in de arena. “De zaal zit nokvol, er is zelfs geen backstage meer”, vertelde hij vooraf. “Ik ben daar zó fier op. Dat ik die zaal opnieuw kan vullen, onder mijn eigen naam, doet nog het meeste deugd. Toen Milk Inc. in 2014 aan zijn pauze begon, dacht ik dat ik er nooit meer zou staan. Nu ben ik de enige Vlaamse artiest die zoveel tickets verkoopt voor één show.”

©  Kris Van Exel

Aangeboden door onze partners