Matthew Perry openhartig over relatie met Julia Roberts en spannend moment in bezemkast met andere actrice

Perry en Roberts tijdens de opnames van Friends ©  ISOPIX

Julia Roberts en Matthew Perry hadden tijdens de opnames van Friends verschillende maanden lang een geheime relatie, tot hij besloot om haar te dumpen. “Ik was niet genoeg, ik kon nooit genoeg zijn”, klinkt het in zijn nieuwste boek Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

lto

Friends-cast in de jaren ‘90 ©  BELGAIMAGE

In zijn nieuwe boek - dat eind deze maand verschijnt - vertelt Friends-acteur Matthew Perry niet alleen over zijn alcohol en drugsmisbruik, maar vertelt hij ook over zijn relaties. Een daarvan is die met Julia Roberts.

Perry onthulde dat hun geheime romance begon nadat de actrice benaderd werd door de crew om mee te spelen in de sitcom. Producenten drongen er bij hem op aan om contact op te nemen met Roberts die had aangegeven dat ze enkel en alleen gastrol zou aannemen als ze in een verhaallijn zou zitten met Chandler Bing, gespeeld door Perry. “Ik stuurde haar rode rozen op met een kaartje waarop stond dat het enige wat spannender was dan het vooruitzicht om met haar de show te doen, het feit was dat ik eindelijk een excuus had om bloemen te sturen.” Roberts stemde niet alleen mee in om de show te doen, maar stuurde Perry ook een cadeau. “Bagels, veel bagels”, vertelt hij aan The Times.

LEES OOK. ‘Friends’-ster Matthew Perry openhartig over zwaar alcohol- en druggebruik: “Mijn collega’s waren pinguïns”

En zo begon de romance tussen de twee. “Drie of vier keer per dag zat ik bij mijn faxmachine en keek ik hoe het papiertje haar volgende bericht onthulde. Ik was zo opgewonden dat ik op sommige avonden op een feestje een flirterig gesprek voerde met een aantrekkelijke vrouw maar het gesprek afbrak zodat ik naar huis kon racen om te zien of er een nieuwe fax was toegekomen. Negen van de tien keer was dat het geval.” Tegen dat de opnames begonnen waren, waren ze een koppel.

Maar slechts twee maanden later dumpte Perry haar. “Een relatie met Julia Roberts was te veel. Ik was er voortdurend van overtuigd dat ze het zou uitmaken. Waarom zou ze dat niet doen? Ik was niet genoeg, ik kon nooit genoeg zijn. Ik was gebroken.” En dus besloot hij het uit te maken.

Exen van Brad Pitt

Het is trouwens niet de eerste keer dat Perry zijn kans waagde met een actrice. Jennifer Aniston zou hem namelijk voor de opnames van Friends hebben afgewezen. “Jennifer en ik hadden elkaar ongeveer drie jaar eerder ontmoet via wederzijdse kennissen. Ik was meteen weg van haar - hoe kan het ook anders - en ik kreeg het gevoel dat zij ook geïntrigeerd was.

Op dat moment had hij net een rol in twee tv-shows aangeboden gekregen, nieuws dat hij ontzettend graag met de actrice wilde delen. “Ik belde Jennifer en zei: je bent de eerste aan wie ik dit wilde vertellen”, herinnert hij zich. “Slecht idee. Ik kon het ijs voelen vormen door de telefoon. Achteraf gezien was het duidelijk dat ze hierdoor dacht dat ik haar te leuk vond of toch op de verkeerde manier. En ik maakte die fout alleen maar groter door haar uit te vragen.” Aniston weigerde dat ook maar gaf aan dat ze graag vrienden wilde worden. “En ik maakte het nog erger door te zeggen dat we dat niet konden zijn.”

Een andere ex van Brad Pitt viel wel voor zijn charmes, want kort voordat Friends de wereld veroverde in 1994 ontmoette Matthew actrice Gwyneth Paltrow op een feestje in Massachusetts. “We verdwenen in de bezemkast en hebben toen gezoend. Het was de laatste zomer van mijn leven waarin ik dit op een feestje kon doen met een vrouw die Gwyneth heette en niemand, behalve ik en Gwyneth, het iets kon schelen”, aldus Perry.

©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook