Voetbal  2de provinciale B  SNA Keiberg - FC Perk 1-0

Trainer Stijn Van Brusselen na tweede zege: “Keiberg is nog op zoek naar zijn identiteit en manier van spelen”

Doelpuntenmaker Abdurahim Akca (rechts) gaat in duel met bezoeker Adil Darraz.  ©  Guy Meurs

Zichem -

In de strijd onderaan haalde SNA Keiberg het van naaste concurrent FC Perk met het kleinste verschil. Met nog een kwartier op de klok scoorde Akca de enige treffer van de partij, waarmee de thuisploeg haar puike tweede helft onderstreepte en de tweede zege liet optekenen.

Stefan Van De Weyer

De geel-zwarten verdubbelen meteen hun puntenaantal van drie naar zes. “Beide teams zitten in een moeilijke situatie. Bij Perk lopen ook enkele prima voetballers rond. Ieder team dat bij ons komt spelen heeft het moeilijk. We weten perfect hoe ze te ontvangen en hoe het maximale uit onze kern te halen”, opent trainer Stijn Van Brusselen.

“We zijn nog op zoek naar onze identiteit en manier van spelen. We verloren in het tussenseizoen aanvaller Jaubin aan Holsbeek en vonden hiervoor nog steeds geen oplossing. De week voordien speelden we op Holsbeek zelfs onze beste match van het seizoen.”

“De voorbije drie weken trainden we conditioneel zwaar door. Deze 1-0-zege is de exponent van die gegevens. Wij hadden de beste kansen en wonnen verdiend. We kijken uit naar de derby van volgende week op leider Averbode, zij hebben het steeds moeilijk tegen ons.”

Lange ballen

Bezoekende goalie Ruben Van Wemmel had liever een puntendeling gezien. “We zijn te makkelijk meegegaan in hun spel van lange ballen, terwijl wij het moeten hebben van verzorgd voetbal over de grond. We hebben minder ervaring met het fysieke spel dat zij hanteren.”

“Het leunde meer naar een gelijkspel toe. In de tweede helft volgden wel een handvol gevaarlijke ballen, zoals een kopbal na een corner en enkele diepe ballen waarop ik moest tussenbeide komen. Jammer genoeg konden ze één keer scoren, hun zege was niet volledig onverdiend”, weet Van Wemmel.

“Dit is steeds een lastige verplaatsing op een moeilijk veld. Eigenlijk hadden we de luxe niet om te verliezen in onze situatie, toch gebeurde het, op meteen naar volgende week. We hadden de ambitie om in de linkerkolom plaats te vatten, maar we brengen voetballend te weinig. Hier moet dringend iets aan veranderen of er staat ons nog een moeilijk seizoen te wachten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten