Record voor Taylor Swift: nieuw album scoort meeste streams op één dag

©  Evan Agostini/Invision/AP

185 miljoen streams op één dag. Nooit scoorde een album op Spotify sterker dan ‘Midnights’ van Taylor Swift (32). Ook op Apple Music en Amazon breekt de Amerikaanse zangeres het record. Zelf kan ze het amper geloven. “Wat is er net gebeurd?”

Lang had Midnights niet nodig om geschiedenis te schrijven. De plaat verscheen vrijdag en stootte in 24 uur tijd de immens populaire reggaeton-ster Bad Bunny van de troon op Spotify. Die scoorde afgelopen mei 183 miljoen Spotify-streams op één dag met zijn album Un verano sin ti, maar Swift doet nu 2 miljoen streams beter.

LEES OOK. Dit vindt onze recensent van ‘Midnights’, het nieuwe album van Taylor Swift: “Ziedaar, het verschil tussen het plebs en een wereldster” (+)

Ook op de streamingdiensten van Apple en Amazon heeft ze het record gebroken, al zijn daar de exacte cijfers nog niet bekend. Het lied Lavender haze klom wel meteen naar de eerste plaats in de wereldwijde top 100 van Apple Music – lees: ook die song werd stukgedraaid.

Op Twitter reageert Swift met ongeloof op het nieuws. “Waar heb ik dit aan verdiend? De fans doen iets ongelooflijk. Ik bedoel maar: wat is er net gebeurd?”

LEES OOK. Diehardfans van Taylor Swift door het dolle heen op allereerste Swiftieverse: “Te veel Taylor Swift? Onmogelijk!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook