Voetbal  1ste Nationale  Olympic Charleroi 2 - KVK Tienen 1

Simon Bracké baalt na nipte nederlaag van Tienen: “Individuele fouten nekken ons andermaal, en dat moet eruit”

Simon Bracké ©  Guy Meurs

Tienen -

Ondanks een ideale scenario werd het geen feest in Charleroi. Het team van speler-voorzitter Dahmane zette de scheve situatie in 10 minuten recht. Simon Bracké beseft dat andermaal individuele fouten aan de basis lagen van de 2-1-nederlaag.

René Beelen

Met een lage knal liet Yvan Yagan keeper Moriconi na 40 minuten kansloos. Dan werd een tegenaanval onderschept en stelde Kouri gelijk. Op corner kreeg invaller Rivollier te veel ruimte en zo flikkerde 2-1 op het bord. Die score bleef behouden, ondanks veel goede wil en een reeks hoekschoppen voor de Tienenaars.

“Een goed blok neerzetten was onze hoofdbetrachting”, analyseert Simon Bracké. “Dat plan klopte als een bus. Iedereen voerde zijn taken uit zoals de coach gevraagd had. De thuisploeg diste in die eerste helft zonder kansen wel het betere voetbal op en was dominanter, maar we gaven geven kansen weg. Ideaal was het scenario dat we op een goed moment via Yvan Yagan op voorsprong kwamen.”

“In de tweede helft werden we in korte tijd tweemaal geveld na een individuele fout. Ook de voorbije matchen werd dat afgestraft. Die foutjes moeten uit ons spel, hieraan werken we. Jammer dan we met lege handen staan na een match waarin iedereen 90 minuten hard streed voor iedere moezel grond.”

“Dat komt hard aan, in de rangschikking schuiven we niet op. Ik zie dat er in deze reeks goede ploegen huizen en dat elke wedstrijd moeilijk is, maar ik maak me geen zorgen. De eindmeet halen we zonder kleerscheuren, we hebben voldoende kwaliteit.”

Simon Bracké is nu al enkele weken basisspeler. Hij kwam over van Sporting Hasselt en beschouwt dit als een uitdaging. De aanpassing lijkt achter de rug.

“We speelden met twee spitsen. Zelf stond ik wat lager en hield me vooral bezig met verdedigend werk, met bij te sturen en veel loopwerk te verrichten. Ik trek mijn streng en ben blij dat de aanpassing aan het hoger niveau verteerd is. De coach heeft vertrouwen in mij. Het gaat wel allemaal niet om mijn persoontje. De ploeg komt op de eerste plaats.”

KVK heeft nu met Knokke en Antwerp twee thuismatchen op rij om punten te vergaren. (rbl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten