Voetbal Derde Afdeling A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT DERDE AFDELING A: HO Kalken en Avanti Stekene kruipen dichter bij leidersduo, Eendracht Aalter alleen laatste na nieuwe nederlaag

Van Steenwinkel (FC Eppegem) springt hoger dan VW Hammespeler Mbow. ©  Koen Merens

Het leidersduo Tempo Overijse en FC Voorde-Appelterre liet na het tumultueuze onderlinge duel van vorige week zondag allebei punten liggen. Daardoor sluipen Stekene en Kalken twee punten dichterbij.

FC Voorde-Appelterre kon bij KVE Drongen voor de rust op voorsprong komen langs Movoto, maar Samimi stelde nog voor de rust gelijk en toen Dyan Vermeulen op een kwartier van het einde de 2-1 scoorde leek een stunt in de maak. In blessuretijd kon Figys toch nog de 2-2-eindstand vastleggen.

Ook Tempo Overijse kroop bij Eendracht Elene-Grotenberge door het oog van de naald. Hellinckx en Delorge zorgden voor een 1-1-ruststand, maar toen Van de Sompel kort voor affluiten de thuisploeg op voorsprong bracht, leek een stunt in de maak. Net voor affluiten sleepte topschutter Cocchiere dan toch nog een gelijkspel uit de brand voor de gasten.

Van het puntenverlies van het leidersduo profiteren vooral HO Kalken en Avanti Stekene. Zij wonnen allebei in een lastige verplaatsing naar West-Vlaanderen. Kalken kwam in het verre Wervik nochtans vroeg op achterstand. Enzo Neve kon vanop de stip snel gelijkstellen en nog voor de rust zaten de rood-witten met doelpunten van Cnockaert (zijn derde dit seizoen) en Caryn al op rozen. “Toen Jasper Buyl kort na de rust voor 1-4 zorgde was de wedstrijd gespeeld. De late tegentreffer van de thuisploeg veranderde daar niets meer aan. We doen in elk geval een goede zaak. Onze derde uitzege op West-Vlaamse bodem en een dertien op vijftien. Ik klaag niet”, aldus coach Verhelst na afloop.

Zijn collega Rieno Van Oost maakte zich na de 1-0-achterstand van Avanti Stekene bij Rumbeke behoorlijk druk en hield er ook een gele kaart aan over. “Maar de spelers hebben zelf orde op zaken gesteld. Jirky Franssens boog met twee doelpunten in evenveel minuten onze achterstand om in een 1-2-voorsprong en nadien bleef onze defensie moeiteloos overeind. Een uitstekende reactie nadat we vorige week tegen Wielsbeke zelf een 2-0-voorsprong uit handen gaven”, klinkt het bij de Stekense coach.

VW Hamme liet bij rode lantaarn FC Eppegem (1-1) een steek vallen en kan de remonte in de rangschikking niet doortrekken. De Witte zorgde voor het Hamse doelpunt, Mbow en Smet zagen het winnende doelpunt op paal en deklat stranden. “Laat ons hopen dat dit geen gewoonte wordt. Ook vorige week troffen we al vier keer het doelhout. Toen konden we wel nog winnen. Nu lieten we toch twee zure punten liggen”, zegt clubafgevaardigde Peter Thoen na afloop.

Jong Lede kwam via Van Poelvoorde snel op voorsprong tegen Roeselare-Daisel. De bezoekers namen nadien het initiatief over, maar Lede bleef op counter wel steeds gevaarlijk. Ook na de koffie gingen de West-Vlamingen door op hun elan. Hun inzet werd beloond toen Dejonghe doorkopte tot bij Tristan Prinsier, die kon afwerken met een 1-1-gelijkspel tot gevolg.

Rode lantaarn Eendracht Aalter kwam op SV Anzegem na vier minuten na een West-Vlaamse owngoal wel op voorsprong, maar moest nadien toch de wet van de sterkste ondergaan. Aan de rust wezen de bordjes al 2-1 en ook na de koffie scoorde de thuisploeg nog twee keer. Aangezien Eppegem wel een punt pakte tegen Hamme komt rood-wit nu alleen op de laatste plaats.  (ive)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten