Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen - FC Voorde-Appelterre: 2-2

Maxime Pieters geeft met KVE Drongen thuiszege in slotfase uit handen tegen leider FC Voorde-Appelterre: “Zuur dat je wereldgoal slikt”

Maxime Pieters (KVE Drongen) heeft de opzittende Sese Movoto goed vast. ©  Nic Declercq

Gent -

KVE Drongen leek zondagmiddag even op weg naar een stuntzege in de thuiswedstrijd tegen co-leider FC Voorde-Appelterre. Een late knal in de kruising van Figys gooide evenwel roet in het eten. “Toch is dit een bemoedigend resultaat en het is ook een bevestiging dat we met ons blok toch een goede prestatie kunnen neerzetten. Nu willen we volgende week tegen HO Kalken ook iets proberen te rapen”, tilt Drongenspeler Maxime Pieters zich op aan de prestatie.

Stefan Smet

Voor de bezoekers leek er geruime tijd niets aan de hand. Na een foutje van Drongendoelman Frans kwam Voorde-Appelterre rond het halfuur zelfs op voorsprong via Movoto, maar nog voor de pauze lukte Anis Samimi de gelijkmaker. “Na een goede balrecuperatie van Novo Rey, kreeg ik de bal aangespeeld en vervolgens kon ik Anis in stelling brengen. Hij maakte het netjes af”, aldus Maxime Pieters, die de voorbije maanden opnieuw geruisloos zijn basisplaats heeft ingenomen.

Na rust drukte Drongen door en dankzij invaller Vermeulen klom de thuisploeg zelfs op voorsprong. “We waren voor rust, tegen een ploeg die voor een heel laag blok koos, heel sterk op dreef”, blikt Voorde-Appelterrecoach Bart De Durpel terug. “Jammer dat we al vroeg in de match die penalty niet kregen. Toch kwamen we op voorsprong en verzuimden we in de eerste helft een tweede treffer te scoren. Ik had de jongens gewaarschuwd dat deze partij even belangrijk was als onze match van vorige week tegen Tempo Overijse. Je moet elke week scherp zijn, het is niet omdat Drongen lager gerangschikt staat, dat je hen mag onderschatten.”

Uiteindelijk kon Voorde-Appelterre toch een gelijkspel uit de brand slepen dankzij een heerlijk doelpunt van Figys. Tot grote opluchting van Bart De Durpel: “Na rust speelden we ondermaats en kwam Drongen verdiend op voorsprong. Omdat Drongen zo laag stond, wisten we dat het met een klasseflits zou moeten gebeuren. Gelukkig kon Figys ons redden met een heerlijke goal.”

“Die gelijkmaker van Drongen kwam er jammer genoeg na een foutje van ons en na de pauze waren we gewoon niet op de afspraak”, klinkt De Durpel streng voor zijn team. “Alle respect voor Drongen want zij hebben het ons na rust knap lastig gemaakt, maar toch denk ik dat we het vooral aan onszelf te wijten hebben dat we de drie punten niet op zak steken.”

Bemoedigend resultaat

Ondanks die late tegentreffer toonde Drongenspeler Pieters zich uiteindelijk toch tevreden met het gelijkspel: “Als je vooraf zou kunnen tekenen voor een gelijkspel tegen de leider, dan doe je dat. Het is natuurlijk wel zuur dat je dan in de slotfase nog een wereldgoal slikt. Toch is dit een bemoedigend resultaat en het is ook een bevestiging dat we met ons goed blok toch ook een goed prestatie kunnen neerzetten. Nu willen we volgende week tegen HO Kalken ook iets proberen te rapen!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten