Rapper Cardi B haalt uit naar Madonna: “Iconen als zij worden teleurstellingen”

©  Charles Sykes/Invision/AP

Het heeft er alle schijn van dat Madonna maar niet kan verkroppen dat haar glansperiode al even achter haar ligt. Van haar jeugdige kledingkeuze tot potsierlijke posts op sociale media, de voormalige Queen of Pop lijkt alles en iedereen ervan te willen overtuigen dat ze nog altijd relevant is. Deze keer probeert ze de nieuwe generatie supersterren de les te lezen. Maar die bal krijgt ze nu teruggekaatst.

wverBron: De Telegraaf

Madonna vindt dat zij met haar album ‘Erotica’ en het boek ‘Sex’, die drie decennia geleden verschenen, de weg heeft vrijgemaakt voor andere vrouwelijke artiesten om hun seksualiteit te uiten. "Dertig jaar geleden publiceerde ik een boek genaamd ‘Sex’”, herinnert de 64-jarige zangeres zich zondag op Instagram. "Naast foto’s van mij waren er foto’s van mannen die mannen zoenen, vrouwen die vrouwen zoenen en ikzelf die met iedereen zoent. Ik schreef over mijn seksuele fantasieën en deelde mijn standpunt over seksualiteit.”

Ze gelooft dan ook dat zij een pad heeft vrijgemaakt voor jongere artiesten. "Cardi B kan nu zingen over haar WAP (Wet Ass Pussy, red.), Miley Cyrus kan schaars gekleed op een sloopkogel zitten en Kim Kardashian kan in haar blote billen op ieder tijdschrift staan. Graag gedaan, b*tches”, aldus Madonna, die haar betoog afsluit met een emoji van een clown.

De toon

Kort daarna reageert Cardi B op het bericht. Niet alleen is ze niet gediend over de toon, ook vindt de rapper het respectloos dat ze door de zangeres een b*tch wordt genoemd. "Ik groeide op met haar muziek en heb deze vrouw talloze keren de hemel ingeprezen. Maar ze had ook haar punt kunnen maken zonder clownemoji’s te gebruiken en uit de bocht de vliegen”, schrijft Cardi op Twitter.

"Iconen zoals zij worden teleurstellingen als ze het eenmaal hebben gemaakt, daarom blijf ik dicht bij mezelf.” Wanneer twitteraars Cardi vertellen dat ze wellicht niet begrijpt wat Madonna bedoelt – en dat de zangeres haar helemaal niet probeert te beledigen – reageert ze met: "Ik begrijp heel goed wat ze zei, maar het gaat om de tóón. Mij een b*tch noemen en clownemoji’s plaatsen? De f*ck!"

Niet veel later laat Cardi echter weten dat de kortstondige ruzie alweer is opgelost. "Ik heb net met Madonna gebeld en het was geweldig", deelt de rapper op Twitter. En ook Madonna komt haast woorden tekort om haar bewondering voor de 34-jaar jongere artiest uit te spreken. "Ik hou van je, Cardi! Dat is altijd al zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven." Eind goed, al goed.

Aangeboden door onze partners