Anderlecht bevestigt ontslag van Mazzu, beloftecoach Robin Veldman neemt over en neemt Frank Boeckx mee

Wat iedereen verwacht had, is vandaag om klokslag 12 uur gebeurd: Anderlecht heeft het ontslag van Felice Mazzu als trainer bevestigd na een ochtend van gesprekken in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke. Beloftetrainer Robin Veldman neemt tijdelijk over. Mazzu’s vertrek was onvermijdelijk geworden na de uitwedstrijd op Standard, die bij een 3-1-achterstand werd stilgelegd. De Italo-Belg betaalt het gelag voor de slechte resultaten: de Belgische recordkampioen staat slechts twaalfde. Paars-wit verloor acht van zijn veertien competitiewedstrijden tot dusver.

Pieter-Jan Calcoen, Jurgen Geril

Normaal was er vandaag om 10 uur een training gepland op Neerpede, maar de ontluisterende voetbalavond in Luik heeft de plannen gewijzigd. De spelers kwamen slechts met mondjesmaat toe op de club en dat was een teken aan de wand.

Vervolgens kwamen er berichten dat trainer Felice Mazzu om 10 uur bij het bestuur moest komen. Dat gebeurde niet op Neerpede, maar in het nationaal oefencentrum in Tubeke, de thuisbasis van de Rode Duivels, waar de Anderlecht-spelers na de wedstrijd in Luik heen gingen.

Daar werd Mazzu medegedeeld dat het voor hem stopt als trainer van Anderlecht. Paars-wit maakte het nieuws om klokslag 12 uur officieel bekend middels een Tweet.

Promotie voor Frank Boeckx

De Nederlandse beloftecoach Robin Veldman (36) neemt tijdelijk over. De T2 van Mazzu, Samba Diawara, blijft aan boord. Hij gaat samen met Guillaume Gillet de beloften in de Challenger Pro League leiden. Frank Boeckx maakt de omgekeerde beweging en sluit aan bij de A-kern. Hij wordt er keeperstrainer, maar fungeert ook als rechterhand/klankbord van Veldman.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners