Man uit Eritrea riskeert 30 maanden cel na verkrachting en aanranding in Oostende

©  Getty Images

Oostende -

Een 28-jarige man uit Eritrea moest zich op maandagmorgen komen verantwoorden voor de Brugse correctionele rechtbank na aanranding en verkrachting van twee vrouwen in Oostende. De man riskeert 30 maanden celstraf.

Elisa Vincke

Eind januari lokte de man uit Eritrea, F.G. een dame mee naar zijn woning. “Hij betastte haar en wreef met zijn ontbloot geslachtsdeel over de broek van het slachtoffer”, vertelde het openbaar ministerie. De dame probeerde nog te ontsnappen, waardoor de beklaagde agressie gebruikte tegenover het slachtoffer.

Op 16 april kreeg de politie een melding van een dame die door F.G. de struiken werd ingesleept in het Leopoldpark in Oostende. Volgens het Openbaar Ministerie was het slachtoffer deels ontkleed. De man stond op het punt te dame te verkrachten toen de politie aankwam en erger kon voorkomen. Bij beide feiten was de man onder invloed van alcohol.

De verdediging vroeg op maandagmorgen om een milde straf voor de man, maar wijst ook nog op zijn alcoholprobleem. “Hij is sinds 2013 in België en heeft een blanco strafblad”, vertelde de verdediging. “Hij heeft een eigen huurwoning en een opleiding als loodgieter. Daarnaast zit hij al zes maanden in voorhechtenis. Mijn cliënt zou zeker instemmen om opgelegde voorwaarden te volgen.”

Het openbaar ministerie vraagt 30 maanden celstraf.

Het vonnis volgt op maandag 28 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten