Voetbal 3de provinciale C FC Lendelede

Dylan Vens bezorgt het eindelijk eens goed gestarte Lendelede met twee goals de tweede plaats: “En nu wil ik ook winnen van mijn vrienden in Ingelmunster”

Dylan Vens had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-1-zege tegen Marke. © Bart Vandenbroucke

Lendelede -

FC Lendelede won met 4-1 van Marke en nestelt zich mooi op de tweede plaats. Zaterdag maken de groenhemden de korte verplaatsing naar Ingelmunster. “Als we geen voeling willen verliezen met leider Aalbeke, moeten we doorgaan op ons elan”, beseft Dylan Vens.

Fons Vandewynckele

Dylan Vens had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-1-zege tegen Marke. “Bij Lendelede word ik als spits uitgespeeld en dat was toch even wennen”, vertelt de 26-jarige Meulebekenaar. “Bij de jeugd speelde ik altijd als linksachter. Gedurende zeven seizoenen was ik aan de slag bij Meulebeke en daar fungeerde ik meestal als flankaanvaller. Ook vorig seizoen bij Ingelmunster moest ik de lijn afdweilen. Tegen Marke kon ik mijn eerste kans verzilveren en dat gaf mij en de hele ploeg een boost. We speelden onze beste match van het seizoen tegen een Marke dat nochtans goed bezig was. Met de tweede plaats als inzet hebben we een eerste veldslag gewonnen.”

In vergelijking met de vorige seizoenen heeft Lendelede dit keer zijn start niet gemist. “We zijn nog altijd ongeslagen en dat willen we liefst zo lang mogelijk houden”, zegt Dylan Vens. “We hebben een toffe bende en de sfeer zit goed. Met deze kwalitatief sterke groep kunnen we dit seizoen hoog scoren. De schwung zit erin en we willen graag op ons elan doorgaan. Zaterdag op Ingelmunster, mijn ex-ploeg, wacht ons wel een moeilijke wedstrijd. Ingelmunster is net als ons een voetballend geheel, het kan dus best een leuke wedstrijd worden. Waarom ik na één jaar Ingelmunster voor Lendelede koos? Het aanbod van Lendelede beviel me, maar ik tel in Ingelmunster nog veel vrienden. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de derby van zaterdag. Ik wens mijn ex-ploeg het allerbeste, maar zaterdag wil ik toch winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten