Jeroen Meus rouwt nog steeds om dood broer: “Ik begin en eindig mijn dag met verdriet”

Op oudejaarsavond in 2021 verloor Jeroen Meus zijn broer. In Humo vertelt hij deze week dat hij sindsdien elke dag begint en eindigt met verdriet.

POM

Meus zegt dat hij in een diepe rouwfase zit. Hij vreest dat het geen fase is, maar dat hij voor de rest van zijn leven zal blijven rouwen om het verlies van zijn broer.

Jeroen Meus maakte het nieuws op 1 januari zelf bekend op sociale media. “Net voor middernacht is mijn lieve broer voor altijd vertrokken”, schreef Meus . Wim had darmkanker en kon niet meer genezen. Jeroen Meus vertelde eerder al dat hij al met kanker geconfronteerd was geweest, maar dat het nog nooit zo dichtbij was gekomen.

Lees verder onder de Instagram-post

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het is een hele andere beleving als je plots dat telefoontje krijgt en beseft dat de ziekte zo dichtbij komt. Ergens voel ik mij schuldig dat ik er voor die andere mensen niet vaker geweest ben. Je weet niet wat het is tot het je overkomt”,schreef Meus en voegde er nog aan toen: “Al het vuurwerk is voortaan voor hem. Ik ga je missen, Wikke.”

Vandaag, bijna tien maanden later, zit Jeroen Meus nog diep in de rouw. Hij zegt dat 2022 voor hem eigenlijk nooit van start is gegaan. Hij ziet aan het vallen van de bladeren wel dat het herfst is, maar zijn verdriet is zoveel groter dan de seizoenen.

De meeste troost haalde Jeroen Meus uit de Netflix-serie After Life, waarin Ricky Gervais treurt om zijn overleden echtgenote en zegt: “Er is maar één zekerheid in het leven: dat het voortgaat.”

Aangeboden door onze partners