Onze ‘Foldervreter’ zoekt de beste promo’s in de supermarkt en ontdekt dat speciale prijzen van Aldi niet zo speciaal zijn

 © Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Van supermarkten en alle mogelijke andere ketens. Te veel om het bos nog door de bomen te zien. Het ‘Nieuwsblad’ haalt er voor u wekelijks de strafste promo’s - én ook de addertjes onder het gras - uit.

Chris Snick

Het is perentijd in de supermarkten. Ze duiken overal op. Maar opgelet: de ene peer is de andere niet én hetzelfde geldt voor de promo’s. Het is een soepje om te weten waar je nu je favoriete peer het goedkoopst vindt. Bij Aldi betaal je bijvoorbeeld maar 1,50 euro per kg. Maar de promo geldt alleen voor Conference en Doyenné.

Bij spar vind je ook peren in reclame, maar enkel de Doyenné ©  Spar

Spar heeft ook peren in promo. Tegen “een knalprijs” zelfs, aldus de folder. maar die zijn met 1,85 euro per kg toch niet zo knallend laag in prijs én het is enkel de Doyenné.

Lidl heeft ook peren in promo, maar enkel Durondeau ©  Lidl

Lidl? Ook daar peren in de folder. Maar geen Conference of Doyenné, wel Durondeau. En tegen 1,99 euro per kg. Albert Heijn stunt met zeer lage prijzen. Eén euro per kg.

Eén euro per kg voor alle beschikbare soorten peren ©  Delhaize

Maar daar gaat het dan weer enkel om de Conference - pech voor liefhebbers van Doyenné of Durondeau - én je moet twee pakken mee naar huis nemen om die korting te krijgen. Delhaize maakt het deze keer de klanten het makkelijkst: één euro per kg voor alle soorten peren. Dat is niet alleen simpel, maar ook het goedkoopst voor fans van alle mogelijke soorten peren. Ze zetten er ook nog de ‘Early Desire’ bij, die je nergens anders in promo vindt. Voilà, bij deze weet je waar je deze week de goedkoopste peren koopt, maar hoe smaken al die peren nu en hoe eet je die nu het best? Uit de hand? Als dessert? Of in een gerecht? Dat lees je hier.

Toch geen deal

Waarom lezen mensen reclamefolders? In de hoop er de strafste promo’s te ontdekken. Maar is alles wat daarin staat een straffe deal? Ik zoek het voor u uit en nam er deze week de folder van Aldi bij.

LEES OOK. De zoektocht naar een alternatief voor Heinz Ketchup: “Voor wie de klik kan maken, zijn er twee goedkopere én lekkere alternatieven”(+)

Daarin een dubbele pagina met daarboven ‘Specials’. Dan denk je dat alles wat je daar ziet, toch wel een koopje is.

Zijn dit allemaal superdeals? Ik checkte er enkele ©  Aldi

Ik checkte de Mixups Paprika, de tomatensoep met balletjes van Knorr en de rijstkorrelballetjes met witte chocolade van Galak. Wat bleek. De chips waarvoor je 1,69 euro betaalt bij Aldi, vond ik voor diezelfde prijs terug bij Albert Heijn. De soep heeft Albert Heijn ook, zelfs voor 2,75 euro in plaats van 2,79 euro. En de balletjes van Galak vond ik terug bij Delhaize. Daar betaal je 4,09 euro, of tien cent meer dan bij Aldi. Kortom: zo speciaal zijn die prijzen niet. Of hoe niet alles in een folder een deal is.

LEES OOK. BUDGETTIP. Een lekkere fles Cabernet Sauvignon uit Chili voor amper 3,99 euro

De soep vind je bij Albert Heijn 4 cent goedkoper ©  AH

Tot 25 euro korting

Al staan er natuurlijk ook wel échte deals in de folders. Het is kunst ze te vinden. Bij Lidl koop je op vrijdag en zaterdag twee flessen vloeibaar wasmiddel Ariel Color voor 12,99 euro. Wat 15 cent per wasbeurt is. In andere winkels is dat 19 cent. Een koopje dus. Maar wel enkel op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Voor wie nooit naar Lidl gaat, is er nog een andere optie: Colruyt. Die volgen promo’s. Is er een filiaal van Colruyt in de buurt van een Lidl, dan vind je de Ariel Color daar vrijdag en zaterdag ook voor dezelfde prijs.

Bij Dreamland krijg je binnenkort tot 25 euro korting ©  Dreamland

Nog even een vooruitblik naar volgende week. Wie speelgoed wil kopen, wacht beter tot dan. Zowel Aldi als Lidl hebben dan wat speelgoed in de folders staan én Dreamland geeft van 28 oktober tot en met 6 november tot 25 euro korting.

Benieuwd naar nog andere folders?

* Colruyt

* Kruidvat

* Carrefour

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten