Voetbal  2de Afdeling VV B  KVC Lille United

Niels Loriers blijft bescheiden met FC Lebbeke: “Behoud blijft het hoofddoel”

Niels Loriers (rechts) in duel met Manuel Reangelo Sigmar tijdens de wedstrijd van Lebbeke tegen Londerzeel. ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Centrale verdediger Niels Loriers luidde met een verre inworp de Lebbeekse gelijkmaker in tegen Jong KV Mechelen. De 26-jarige Temsenaar vierde vorig jaar een hoogtepunt met het veroverde promotieticket, maar beseft dat dit jaar wellicht een lange degradatiestrijd wacht.

Wim Redant

Coach Tom De Cock toonde zich tevreden met het afgedwongen gelijkspel tegen de jonge Maneblussers. “Jong KV Mechelen heeft veel technisch vernuft in huis en pakte uit met spelers die gewend zijn om met de A-kern mee te trainen. Met een gelijkspel sleepten we een verdienstelijk punt in de wacht”, stelde de gewezen trainer van Union en Eendracht Aalst.

Niels Loriers, beroepshalve leraar Lichamelijke Opvoeding in Borgerhout, sloot zich aan bij de analyse van zijn oefenmeester. “Het veroverde punt is er eentje dat we mogen koesteren”, zei Loriers. “Jong KV Mechelen zakte af naar Lebbeke als nummer drie van het klassement en dan weet je sowieso dat een sterke tegenstrever wacht. Die jonge spelers van Malinwa beschikken stuk voor stuk over een profcontract en worden opgeleid met het oog op de doorstroming naar het profvoetbal. Jong KV Mechelen oogde een stuk sterker dan Jong Beerschot, al zijn de jongens van het Kiel inmiddels bezig aan een forse inhaalbeweging. Waar het gelijkspel tegen Jong Beerschot voor teleurstelling zorgde in de kleedkamer, was zaterdag tegen het jonge Malinwa eerder sprake van opluchting en tevredenheid.”

Loriers was zelf betrokken bij de Lebbeekse gelijkmaker. ”Mijn verre inworp werd weggewerkt, maar Yentl Van De Velde bracht de bal opnieuw voor en Christophe Van Gysel kon de bal binnen duwen. Een frommelgoal, maar ook die tellen gelukkig mee.”Hij maar maakt zich nu op voor de trip naar de Kempen waar in Lille het treffen volgt met een andere promovendus.

Lange staat van dienst

“We trekken zaterdag naar Lille dat één puntje meer telt dan Lebbeke. Vorig seizoen was het een mogelijke tegenstrever in de eindronde waardoor ik me wel eens informeerde naar de kwaliteiten van die ploeg. De teneur was toen dat het voetballend de beste ploeg van hun reeks was. We mogen ons dus opmaken voor een pittige wedstrijd tegen een sterke tegenstrever die naast verzorgd voetbal volgens de scouting ook een ploeg tussen de lijnen brengt die sterk aan elkaar klit.”

Loriers is al aan zijn vijfde seizoen bezig bij de Lebbeekse fusieclub. “We tellen wel meerdere spelers in de groep met een lange staat van dienst. Sportief manager Gunther Impens kende me nog uit mijn periode bij Zele en Temse toen hij me naar Lebbeke haalde. Mijn eerste studs bond ik aan bij Beerschot. Op mijn veertiende trok ik naar Waasland Beveren. Bij Zele lanceerde ik mijn carrière in een eerste ploeg. Nadien volgden passages bij Temse en Stekene. In het Waasland wisselde ik telkens snel van club, maar in Lebbeke voel ik met gesetteld. Met de in de eindronde afgedwongen promotie kende mijn carrière vorig seizoen een hoogtepunt. Het behoud afdwingen blijft dit seizoen het hoofddoel. We staan nog steeds boven de degradatiestreep en daar willen we ook blijven. In onze reeks kan je overal winnen en verliezen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten