Voetbal 3de provinciale A SK Roeselare-Daisel B

Roeselare-Daisel B wil zich na opdoffer tegen leider Hooglede herpakken tegen Proven: “Bewijzen dat we onze plaats hebben in derde”

De ploeg van trainer Frank Neve pakte de voorbije weken 6 op 12 tegen de top vier. © Bart Vandenbroucke

Roeselare -

Na de overwinningen tegen (sub)topploegen Merkem en Dikkebus wilde Roeselare-Daisel B ook de scalp van leider Hooglede veroveren, maar een stunt zat er helemaal niet in: 1-5.

Amaury Verdruye

Roeselare-Daisel B begon met amper twee punten aan een aartsmoeilijk vierluik, want Gits, Merkem, Dikkebus en Hooglede vormen de huidige top vier. De jonge garde toonde echter dat er vuur in de ploeg zit en behaalde een knappe 6 op 12. Frank Neve kwam in januari als trainer in dienst bij de B-ploeg van Roeselare-Daisel en probeert het team nu in de veilige middenmoot te parkeren.

“Het is een specifieke opdracht en nieuw voor mij, want ik werkte nooit eerder voor een B-ploeg”, vertelt Neve, die wel ervaring zat heeft. “Je bent natuurlijk steeds afhankelijk van de beloften en de eerste ploeg. Het is elke week afwachten wie er al dan niet afzakt. Vorige week had ik bijvoorbeeld amper elf man ter beschikking, ik had niet eens bankzitters. Tegen Hooglede miste ik dan weer vijf belangrijke jongens. Ik vond dat we een uur gelijke tred hielden tegen de grote titelfavoriet. Als Hooglede dit seizoen geen kampioen wordt, dan zullen ze dat volgens mij nooit meer worden. Toch konden wij bij momenten onze voet naast de hunne zetten en dat moeten we zeker meenemen. Ik vond Hooglede eigenlijk allesbehalve indrukwekkend, maar finaal winnen ze wel met 1-5. Maar nogmaals, dit is geen ramp en normaal tegen een ploeg buiten categorie. Tegen tegenstanders van ons niveau zijn wij nooit kansloos. Het is aan de groep en mij om dat op het veld te bewijzen. Om te beginnen zaterdag thuis tegen Proven, een van de ploegen waartegen we het zullen moeten doen. We hebben al bewezen dat we het kunnen. Nu is het een kwestie van te oogsten.”

Ook Kurt Vercamp, hoofdcoach van Roeselare-Daisel A, volgt de B-ploeg op de voet. “Al is het soms moeilijk om ze aan het werk te zien”, geeft Vercamp toe. “Wij spelen vaak op dezelfde dag en dan is het uiteraard onmogelijk om te gaan kijken. Komend weekend speelt de B-ploeg op zaterdagavond en dan zal ik zeker aanwezig zijn. Op training zien we elkaar natuurlijk elke dinsdag en donderdag. Dan wordt er steeds met Frank Neve overlegd. Zo laten we de spelers die afvallen bij de A-kern meedoen met de B-ploeg. Als we op hetzelfde moment spelen, laten we ze bij de beloften minuten maken. Ik ben wel voorstander van de B-ploeg en probeer ze te helpen waar mogelijk. Er is wel een groot niveauverschil tussen derde nationale en derde provinciale, daar kan niemand naast kijken. Het zou eigenlijk ideaal zijn dat de B-ploeg in tweede provinciale zit, zonder daarmee afbreuk te doen aan het niveau waarop ze nu actief zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten