Voetbal Derde Afdeling VV A VW Hamme

Aanvoerder Jim Van Osselaer mikt met VW Hamme vaker op het doelhout dan hem lief is: “De balans komt hopelijk wel in evenwicht”

Jim Van Osselaer trekt zondag met de Wuitens naar Wolvertem Merchtem, dat net een 6-0-pandoering kreeg van Wielsbeke. ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme liet vorige zondag in Eppegem een unieke kans liggen om de kloof met het leidersduo Voorde-Appelterre en Tempo Overijse te verkleinen. Zondag wacht een lastige opdracht bij HO Wolvertem Merchtem.

Ivan Elegeert

“Met een gelijkspel op Eppegem konden we inderdaad geen vrede nemen”, geeft Hamme-aanvoerder Jim Van Osselaer toe. “De thuisploeg kwam in de eerste helft wel op voorsprong. Toen speelden we zelf ook niet goed en kregen we te weinig greep op het spel. Na de rust hadden we makkelijk vijf keer kunnen scoren. We troffen drie keer het doelhout en lieten nog enkele mooie kansen liggen. Zo bleven we steken op één doelpunt van Bavo De Witte, wat ons dus slechts één punt opleverde.” Eén week eerder hadden de Wuitens tegen Rumbeke ook al meerdere keren het doelhout geraakt. Toen kon blauw-zwart uiteindelijk wel de klus afmaken. “Het klopt dat het doelhout dit seizoen al in meerdere wedstrijden in de weg stond. Een beetje meer meeval en we maken dus makkelijk vijf doelpunten meer.”

Van Osselaer gaat ervan uit dat het tij wel zal keren. “Over een heel seizoen zal de balans hopelijk wel in evenwicht komen. Aan het vertrouwen knaagt het in ieder geval niet. We hebben een ploeg met heel wat karakterkoppen. We weten ook wel dat ons spel goed is, dat we onze wil kunnen opdringen en dat we een pak meer kansen afdwingen dan vorig seizoen het geval was. Alleen ons scoringspercentage moet de hoogte in.”

Zondag trekken de Wuitens naar Wolvertem Merchtem. “Een korte verplaatsing, maar geen makkelijke. Na hun zware 6-0-nederlaag van vorige zondag zullen de Vlaams-Brabanders tegen ons ongetwijfeld iets willen rechtzetten. We mogen dus een sterke tegenstander verwachten, die zal strijden met het mes tussen de tanden. Gelukkig staan ook wij sterk in onze schoenen en kunnen we ook dat soort tegenstanders wel aan.”

Minder zware reeks

De Hamse kapitein ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “In vergelijking met vorig jaar lijkt de reeks inderdaad minder zwaar. Ploegen als Oostkamp, Lebbeke, Torhout en Lochristi waren stuk voor stuk teams die over veel voetballend vermogen beschikten. Zij zijn er niet meer bij. Er kwamen veel nieuwe teams uit provinciale bij. Voor veel spelers is dit dus een eerste kennismaking met nationaal voetbal. Die mannen willen zich dus bewijzen en dat maakt het er voor de geroutineerde teams daarom niet eenvoudiger op. Toch hebben we dit seizoen een kern van achttien spelers die voldoende kwaliteit in huis hebben om daarmee om te gaan. Daarom maak ik er zelf ook geen probleem van dat de coach me vaak slechts zeventig minuten laat spelen. Ik weet dat de invallers geen verzwakking van het geheel betekenen. Zelf neem ik liever niet te veel risico’s door toch te willen doorgaan met de kans op een blessure. Liever elke week 75 minuten voluit gaan dan een hele wedstrijd te spelen om dan enkele matchen te moeten missen wegens een blessure”, besluit Van Osselaer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten