Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Andries Claes ziet het wel goedkomen met Tienen op volle kracht: “Er is kwaliteit genoeg om een rustig seizoen te beleven”

Andries Claes doet het na zijn hamstringblessure nog kalmpjes aan: “Het is beter dat ik voorlopig geen negentig minuten voetbal om de kans op hervallen te beperken.”  ©  Guy Meurs

Na de nipte 2-1-nederlaag bij Olympic Charleroi krijgt Tienen zondag in het eigen Bergéstadion Knokke over de vloer. “We zullen ons beste beentje moeten voorzetten”, waarschuwt aanvallende middenvelder Andries Claes.

René Beelen

“Knokke heeft kwaliteit, maar wij ook en voor eigen volk kunnen we altijd iets meer. We willen zondag voor een vierde keer dit seizoen aan het langste eind te trekken”, zegt Claes, die volgende woensdag 25 jaar wordt. “Ik ben ervan overtuigd dat we met de spelers waarover we beschikken een rustig seizoen kunnen beleven. Met Yacine Bentayeb hebben we voorin iemand met heel veel kwaliteit rondlopen. Hij heeft zijn snelheid mee en is op counters heel gevaarlijk. Alleen ontbreekt het hem nog aan competitieritme. Vandaar dat hij voorlopig geen negentig minuten volmaakt.”

Ook Claes zelf doet het voorlopig nog zonder wedstrijden van negentig minuten. “Na een hamstringblessure waarmee ik twee weken gesukkeld heb, ben ik nog niet helemaal de oude. Ik moet nog wat voorzichtig zijn, want de spieren zijn nog fragiel. Het is beter dat ik voorlopig geen negentig minuten speel om de kans op hervallen te beperken

Vorige week in Charleroi voetbalde Claes op het middenveld. “Ik voel me goed in een offensieve positie, maar waar de trainer me ook zet, ik trek mijn streng. Het maakt me niet zoveel uit op welke positie ik speel. De trainer heeft daar een beter zicht op. En in de spits of op het middenveld, dat hangt ook af van de manier van spelen van de tegenstrever.”

Andries besliste in februari, samen met Daan Matterne, om te verkassen naar Tempo Overijse, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde en in 2015-2016 in de eerste ploeg debuteerde. Maar uiteindelijk bedacht hij zich alsnog. “Ik zie dat Tempo het nu goed doet, maar ben blij met mijn keuze om toch bij Tienen te blijven. Tempo speelt op een lager niveau. Voetballen in derde afdeling of in eerste nationale: dat is toch nog een verschil. Bij het wikken en wegen word je altijd geconfronteerd met voor- en nadelen.”

Online studies

Andries studeerde in Leuven lichamelijke opleiding, maar volgt nu een niet voor de hand liggende studie: supply chain management. Dit studie neemt onder andere marketing, sourcing, logistiek en klantrelaties onder de loep. “Ik volg die opleiding online aan de universiteit in Massachusetts in de Verenigde Staten. Eind december zit de lessenreeks erop en dan is het tijd om een job te zoeken in de transportsector.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten