Lior Refaelov hoopt op “nieuwe start” voor Anderlecht onder nieuwe trainer: “Ik begrijp de emoties van de fans, maar...”

©  BELGA

Donderdagavond staat Anderlecht met de komst van het Roemeense FCSB, dat in een glorieuzer verleden als Steaua Boekarest door het leven ging, alweer voor een lastige en belangrijke opdracht, amper drie dagen na het ontslag van hoofdtrainer Felice Mazzu.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Dit is een nieuwe start voor ons”, vertelde spelmaker en voormalig Gouden Schoen Lior Refaelov woensdag tijdens het persmoment. “We wilden allemaal ons best doen voor Anderlecht, maar spijtig genoeg heeft dat geen resultaten opgeleverd. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik mij in een situatie bevind waarin ik meer nederlagen dan zeges tel. Het is het moment om de rangen te sluiten, ons te verenigen. Hier moeten we gebruik van maken om ons te herlanceren en proberen goed voetbal op de mat te brengen. Hopelijk kunnen we met Robin Veldman voor dat keerpunt zorgen. Kwaliteit is er alvast genoeg in deze kern.”

Voor Mazzu kwam er maandag een vroegtijdig einde aan een korte samenwerking. “We voelden ons daarvoor schuldig”, gaf Rafa toe. “Dat is ook onze verantwoordelijkheid en zoiets doet pijn. We waren nochtans goed aan het seizoen begonnen, maar plots bleven de resultaten uit.”

Het ontslag kwam er na een Clasico die volledig uit de hand was gelopen en in de tweede helft vroegtijdig afgefloten werd. “Ik begrijp de emoties van de supporters. Het zijn hier voor iedereen moeilijke tijden. Opnieuw: ik begrijp de frustraties van de fans, maar ik had toch liever een hele wedstrijd gezien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten