Gloednieuwe videoclip van Taylor Swift aangepast na online kritiek

©  REUTERS

Zangeres Taylor Swift heeft een scène uit haar nieuwste videoclip “Anti-Hero” verwijderd nadat uit verschillende hoeken kritiek kwam en ze als “fatphobic” bestempeld werd.

Laurence Torck

In de originele videoclip was te zien hoe Swift op een weegschaal stapt waarna de woorden “dik” verschijnen in plaats van een cijfer. Terwijl ze naar de weegschaal keek, zong de 32-jarige zangeres de zin “ik kijk recht naar de zon maar nooit in de spiegel”.

Swift die de videoclip zelf schreef en regisseerde tweette afgelopen vrijdag dat de beelden voor het nummer haar “nachtmerries en opdringerige gedachten weergaf”. Maar de zangeres, die eerder worstelde met een eetstoornis heeft die bewuste scène nu moeten knippen nadat gezondheidsdeskundigen en critici die als “schadelijk” bestempelen.

LEES OOK. Taylor Swift schrijft nieuw album, en ergens breekt alweer een record: wat is de succesformule van de zangeres? (+)

“Eetstoornis is geen excuus”

“Taylor Swift’s videoclip is een shitty manier om haar problemen omtrent haar lichaamsbeeld te beschrijven. Dikke mensen hoeven niet voor de zoveelste keer te horen dat het ieders nachtmerrie is om eruit te zien zoals wij”, zei Shira Rosenbluth, een maatschappelijk werker met een specialisatie in eetstoornisbehandelingen, in een tweet. “Het hebben van een eetstoornis is geen excuus voor fatphobia. Het is niet moeilijk om te zeggen: ik worstel vandaag met mijn lichaamsbeeld in plaats van ik ben een dik walgelijk varken”.

Hoewel veel mensen het met de experten eens zijn, werd Taylor Swift ook door veel fans verdedigd. “Als ze zich dik voelt, dan deelt ze haar verhaal. Als ik (vaak) boven het gewicht zit dat ik wil, voel ik me dik. Iemand die zegt: je bent niet dik zorgt er niet voor dat ik me niet dik voel. Ik snap niet waarom iemand die zich dik voelt, verkeerd is”, klinkt het bij een fan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt