Voetbal 3de provinciale A HO Oedelem

Koen De Bie voelt aan alles bij HO Oedelem dat derby op Beernem heel erg leeft: “Winnen tegen de buren is voor velen evenveel waard als kampioen spelen”

Koen De Bie: “Ik ben positief verrast over hoe mijn ploeg het tot nu toe heeft gedaan.” © Marc Van Hecke

Beernem -

Na de verrassende 1-2-nederlaag tegen Pittem wil HO Oedelem zich zaterdag herpakken op het veld van VVC Beernem. Enkel met een overwinning zijn zowel spelers als coach tevreden. “Winnen tegen de buren is voor veel spelers en supporters evenveel waard als kampioen spelen”, weet Koen De Bie.

Philippe Decruynaere

Wie voor aanvang van de competitie had voorspeld dat HO Oedelem na zeven wedstrijden samen met Oudenburg in derde provinciale A aan de leiding zou staan, heeft een verborgen talent dat verder onderzocht moet worden. Door de nederlaag tegen Pittem prijkt de ploeg van Koen De Bie niet langer op kop, maar zowel de trainer als de spelers trekken zaterdag toch vol vertrouwen naar de buren van VVC Beernem.

“Ik ben positief verrast over hoe mijn ploeg het tot nu toe heeft gedaan”, vertelt De Bie. “Toen ik hier enkele maanden geleden mijn handtekening zette, sprak iedereen over een rustig seizoen in de middenmoot. Enkele uitschieters tegen topploegen zouden leuk meegenomen zijn, maar meer dan dat werd niet verwacht van mij. Dat we pas op de achtste speeldag onze eerste nederlaag zouden lijden, is voor iedereen een grote verrassing. Vorig weekend miste ik wat gretigheid bij mijn jongens en daar maakte Pittem dankbaar gebruik van. Die wedstrijd ligt nu achter ons, we kunnen daar niets meer aan veranderen. Nu ligt de focus op de belangrijke derby van zaterdagavond.”

Als Oost-Vlaming kan de trainer van HO Oedelem zich niet helemaal inleven in de sfeer die rond deze derby hangt, maar hij voelt aan alles dat het voor zijn spelers de belangrijkste wedstrijd van het jaar is. “Voor een coach zijn dergelijke derby’s de gemakkelijkste wedstrijden, want iedereen is supergemotiveerd. Niemand had wellicht verwacht dat we in de rangschikking vóór Beernem zouden staan, maar het is wel zo. We gaan resoluut voor de winst en zijn enkel tevreden met drie punten. Kampioen spelen zit er niet in mijn voor mijn ploeg, want in deze reeks spelen enkele ploegen van een ander kaliber dan Oedelem. Winnen tegen de buren moet wel lukken en dat is voor veel spelers en supporters evenveel waard als kampioen spelen.”

Vier bakken bier staan klaar

Voor middenvelder Emiel Vandenbussche, die zijn jeugdopleiding genoot bij Beernem, is het een wedstrijd waar hij samen met enkele andere jongens al verschillende weken heel erg naar uitkijkt. “Normaal gezien praten we na een match nooit over de volgende wedstrijd, maar vorig weekend was dat na de nederlaag tegen Pittem anders. Iedereen had het maar over één ding: ons herpakken tegen Beernem. Ik weet dat er al vier bakken bier klaar staan om de overwinning te vieren. Die derby leeft dus wel degelijk in de spelersgroep.”

De voorbije weken moest Vandenbussche het doen met een plaatsje op de bank, maar hij hoopt om zondag aan de aftrap te staan. “Conditioneel moest ik een achterstand wegwerken toen we aan de voorbereiding begonnen, maar intussen ben ik terug helemaal fit. Natuurlijk zal ik erg ontgoocheld zijn als ik zaterdag niet mag spelen, maar de coach beslist en dat respecteer ik. Het wordt ongetwijfeld een potige wedstrijd, want beide ploegen zullen voluit voor de overwinning gaan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten