Jonge juriste Stephanie Vanden Eede moet ook Schotense socialisten Vooruit helpen

Het vernieuwde en verjongde bestuur van Vooruit Schoten met als tweede van rechts de nieuwe voorzitter Stephanie Vanden Eede. © RR

Schoten -

Vooruit Schoten heeft met Stephanie Vanden Eede een nieuwe voorzitter. De 29-jarige juridisch adviseur bij de socialistischte vakbond voor transportarbeiders ziet voorlopig af van haar zitje in de gemeenteraad. Kurt Vermeiren doet deze bestuursperiode uit als enige Vooruit-raadslid.

Vooruit Schoten kwam onlangs samen om een aantal verschuivingen door te voeren in haar organisatie. “Het bestuur van Vooruit Schoten is voortaan samengesteld uit elf enthousiaste personen”, aldus de nieuwe voorzitter. Zij volgt Frank Dillen op.

Stephanie Vanden Eede één van de jongere gezichten in de Schotense politiek. “Een bewuste keuze van onze leden”, klinkt het. Naast Vanden Eede zullen ook Maxime Jeanray (29) en Axelle Stoffels (25) mee de kar trekken. De vernieuwing die Conner Rousseau nationaal heeft ingezet, willen ze op die manier ook in Schoten brengen.

“Vooruit heeft de wind in de zeilen en dat voelen we ook in Schoten”, aldus de nieuwe voorzitter. “Zo kregen we enorm veel positieve reacties op de woonactie die we laatst deden. Het versterkt alleen maar onze drive en goesting om het verschil te maken voor de Schotenaar.”

Gemeenteraad

Naast dat jeugdig enthousiasme rekent Vanden Eede ook op de ervaring van voormalig voorzitter Frank Dillen en gemeenteraadslid Kurt Vermeiren. “Kurt zal in de gemeenteraad zijn uitstekend werk verderzetten. Ik zie af van het voornemen om hem de laatste jaren van deze bestuursperiode af te lossen. Laat ons nu maar samen de straat op gaan en strijden.”

Vooruit Schoten kijkt als oppositiepartij kritisch naar het huidige gemeentebestuur, maar wil vooral constructief aan politiek doen. “De mensen hebben geen boodschap aan kibbelende politiekers, maar willen hun problemen opgelost zien”, weet de nieuwe voorzitter. “Bovendien hebben zowel de coronacrisis als de energiecrisis ons geleerd dat de mensen nood hebben aan een sociaal en warm beleid op elk niveau. Ook in Schoten.” (jaa)

Het Vooruit Schoten-bestuur: Frank Dillen, Axelle Stoffels, Stephanie Vanden Eede en Maxime Jeanray. © RR

Aangeboden door onze partners