Basketbal  Beker van België Okapi Aalst

Stef Schauvlieger (Okapi Aalst) beseft na sterke prestatie dat één zwaluw de lente niet maakt: “Schade beperken in Charleroi”

Schauvlieger (rechts) was goed voor acht punten tegen Leuven en trad nadrukkelijk op de voorgrond: “Ik geef liever een assist dan te scoren.” ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Na de met een zege bekroonde sterke prestatie tegen Leuven Bears, maakt het Forum zich op voor een dubbele bekerconfrontatie met Charleroi. De Zottegemse guard Stef Schauvlieger (20) tankte vertrouwen, maar beseft dat één zwaluw de lente niet maakt.

Wim Redant

“Onze coach Thomas Crab riep ons na de match tegen Leuven Bears meteen al tot de orde”, zegt Stef Schauvlieger. “Hij stelde duidelijk dat die wedstrijd voorbij is en dat de komende wedstrijd tegen Charleroi met blanco cijfers start. Charleroi klopte landskampioen Oostende met een twintiger. Dat geeft meteen al een goed idee welk vlees we in de kuip krijgen. Ze beschikken niet alleen over goede spelers, maar kunnen ook een diepe rotatie voorleggen. We zullen ons beste beentje moeten voorzetten. Hopelijk kunnen we een fraaie repliek bieden. Onze eerste focus ligt op de heenmatch van vrijdag in Charleroi. Daar moeten we de schade beperken zodat we zondag in het Forum met de steun van onze zesde man onze slag kunnen thuishalen. Gelukkig zijn we compleet, want we moeten het rooien met een smalle kern.”

Schauvlieger is ten zeerste te spreken over de integratie van Jordan Walker. “Jordan is een fantastische kerel. De broers Vermoesen waren steeds kind aan huis in het Forum, zodat Walker in feite de enige nieuwkomer is bij Okapi. Je dan integreren in een nieuwe groep is niet evident, maar bij Jordan verliep dat rimpelloos. We organiseren ook buiten het basket een boel activiteiten en Jordan is daarbij telkens van de partij. Ik ben heel blij met zijn komst. Als Amerikaanse prof hecht hij uiteraard belang aan zijn statistieken, maar hij zal nooit nalaten om een beter geplaatste ploegmaat te bedienen. Ik leerde al heel wat van hem bij.”

Opsteker

Schauvlieger nam tegen Leuven Bears ook acht punten voor zijn rekening en trad nadrukkelijk op de voorgrond. “Ik geef liever een assist dan te scoren, maar in overleg met de coach werd beslist dat ik mijn puntjes ook probeer mee te pikken. Mijn shotpercentage in de match tegen Leuven Bears stemde me trouwens niet helemaal tevreden. Onze sterke collectieve prestatie tegen Leuven was wel een opsteker, maar met een één op vier is onze start niet overweldigend. Op Luik gaven we het zelf uit handen. Tegen Limburg glipte een stuntzege door de vingers.”

In 2012 won Okapi voor het laatste de beker. “Vorig jaar sneuvelden we in de halve finales. In de finale is sowieso alles mogelijk omdat die in één wedstrijd wordt afgewerkt.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt