Voetbal  3de Provinciale D SK Aaigem

Aanvoerder Ruud Limpens ontpopt zich met SK Aaigem voor tweede seizoen op rij tot revelatie: “Hopelijk blijven we wel bestaan”

Ruud Limpens is intussen al tien jaar aan de slag bij SK Aaigem: “Het is een charmante streekclub waar het gezellig vertoeven is.” 

Aaigem -

Aanvoerder Ruud Limpens (33) prijkt na de 2-3-zege op Doggen op een verrassende tweede plaats met SK Aaigem, op één punt van leider Smetlede. Zondag komt VC Herzele-Ressegem op bezoek voor een onverwachte derbytopper.

Wim Redant

De Haaltertse spelverdeler Ruud Limpens beleeft hoogdagen op de Langemunt, waar SK Aaigem als enige authentieke club van Erpe-Mere de buitenwacht blijft verbazen. Terwijl het virtueel failliete FC Mere in de fusieclub Erpe-Mere United werd gedwongen en KRC Bambrugge zonder stadion zat en diende te volgen, gooide Olympic Burst na driekwart eeuw zelf de handdoek. SK Aaigem boerde gewoon voort en daar is Limpens maar wat blij mee. “Ik ben intussen tien jaar aan de slag bij Aaigem en ben hier uiteraard goed ingeburgerd. Het is een charmante streekclub waar het gezellig vertoeven is. Ik vind het een spijtige evolutie dat dorpsclubs als Mere, Burst en Bambrugge verdwenen, al leeft Bambrugge wel verder in Erpe-Mere United. Het is jammer dat het geld het voetbal zo regeert. Hopelijk blijft Aaigem wel bestaan, al wordt dat blijkbaar jaar per jaar bekeken. Promotie hoeft niet voor Aaigem. Meedraaien in derde provinciale volstaat.”

Terugval

Met een 18 op 24 strijdt Aaigem verrassend mee voor de eerste periodetitel. “Aaigem ontpopt zich opnieuw tot de revelatie. Vorig jaar startten we ook met een 14 op 18, maar toen begon de motor te sputteren. Dit seizoen kennen we hopelijk geen sterke terugval. We openden met een nederlaag op Smetlede, maar nadien zetten we een 15 op 15 neer. Dat we Kerksken en Erembodegem klopten, was ingecalculeerd. Met zeges tegen Baardegem, Hofstade en Doggen mag je uiteraard wel pronken. Tegen Sint-Antelinks incasseerden we drie goals op tien minuten wat zuur smaakte.”

De agent in de Pajotse politiezone TARL mocht met Aaigem ook op Doggen een zegeronde lopen. “We trokken met open vizier naar Doggen. Arne Muylaert kwam over van Erpe-Mere United en zit al aan acht goals. Doelman Tibo Van Impe en Nils De Coster volgden hun coach Davy Van Keer van Nieuwerkerken naar Aaigem en doen het prima. We verloren Kenneth Vanbaeden en Jens De Cock aan Sint-Antelinks, maar die waren daar nog niet aan het feest. We maken ons nu op voor een nieuwe topper tegen Herzele-Ressegem.”

Ruud is de zoon van Luc Limpens, één van de clubcoryfeeën van Eendracht Aalst. “Mijn vader pikt regelmatig een wedstrijd van Aaigem mee, al blijven vooral vissen en de duivensport zijn hobby’s.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten