Facebook-moederbedrijf Meta afgestraft op Wall Street na slechte cijfers

©  rr

Meta Platforms, het bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, werd donderdag afgestraft op de beurzen in New York vanwege teleurstellende resultaten. Het aandeel kelderde met bijna een kwart. Daardoor ging meer dan 80 miljard dollar aan beurswaarde in rook op en zakte de koers van het sociale mediabedrijf tot het laagste niveau sinds 2016.

Bron: BELGA

Meta zag de kwartaalomzet opnieuw dalen door afnemende reclame-inkomsten. Adverteerders zijn een stuk terughoudender geworden vanwege de verslechterde economische vooruitzichten. Ook voor het huidige kwartaal wordt een verdere daling verwacht. Daarnaast halveerde de winst van Meta, vooral door hogere kosten.

Woensdag leverde Meta al 5,6 procent in door zorgen bij beleggers op Wall Street over de advertentie-inkomsten. Analisten van zakenbank Morgan Stanley verlaagden het beleggingsadvies voor Meta.

Apple komt nabeurs met cijfers en daalde ruim 3 procent. Ook Amazon (min 4,1 procent) opent dan de boeken, net als chipconcern Intel dat 3,5 procent omlaag ging. Andere grote technologiefondsen als Microsoft en Google-moeder Alphabet werden tot 2,3 procent in het rood gezet, waarmee de forse koersverliezen van een dag eerder door tegenvallende cijfers een vervolg kregen.

Twitter won 0,7 procent. De handel in het aandeel van het socialemediabedrijf zal volgens de New Yorkse beurs vrijdag worden stilgelegd. Tesla-topman Elon Musk heeft namelijk beloofd om de bewogen aankoop van Twitter ter waarde van 44 miljard dollar vrijdag definitief af te ronden.

.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt