Voetbal 3de provinciale A Eendracht Brugge

Tony Bourgeois trekt met rode lantaarn Eendracht Brugge complexloos naar nummer twee Daring Brugge: “Niets te verliezen en alles te winnen”

T1 Tony Bourgeois moet na de promotie bouwen aan een nieuwe ploeg en dat is geen sinecure wanneer de middelen eerder beperkt zijn. © Rudy Declerck

Brugge -

Eendracht Brugge kent een moeilijke seizoensstart en staat met amper drie punten op de laatste plaats. Zondag staat een korte maar moeilijke verplaatsing naar nummer twee Daring Brugge op het programma.

Philippe Decruynaere

Bij Eendracht Brugge is de euforie na de promotie al enige tijd omgeslagen in zin voor realisme. Nogal wat spelers verlieten de club omdat ze na hun studies in een andere regio hun professionele carrière uitbouwen. De club moet bijgevolg bouwen aan een nieuwe ploeg en dat is geen sinecure wanneer de middelen eerder beperkt zijn.

“Toen ik eind vorig seizoen inging op het voorstel van het bestuur om hier trainer te worden, heb ik de ploeg enkele keren aan het werk gezien”, aldus T1 Tony Bourgeois. “Ik was er toen van overtuigd dat we, mits enkele versterkingen in de breedte, ons mannetje zouden staan in derde provinciale. Jammer genoeg verlieten enkele belangrijke spelers de club en zijn de nieuwe jongens nog niet in staat om de ploeg te dragen. We missen duidelijk wat ervaring en dat heeft ons in enkele wedstrijden al punten gekost.”

Eendracht Brugge verloor als rode lantaarn nog maar vijf keer, maar slaagde er nog niet in om een overwinning te boeken. Hierdoor telt de ploeg van Tony Bourgeois amper drie punten. “Enkel in Aarsele en Oudenburg verloren we fors, maar in alle andere wedstrijden was het verschil telkens maar één doelpunt. Met drie gelijke spelen kom je niet vooruit in de rangschikking, maar ik blijf erin geloven dat die eerste overwinning er binnenkort wel komt. Mijn spelers zijn heel gedreven, enthousiast en leergierig. Er is progressie en dat is de laatste weken duidelijk merkbaar op het veld. Ik beweer niet dat we zondag op het veld van Daring Brugge voor een stunt zullen zorgen, maar we hebben daar niets te verliezen. Elk punt is winst en dat beseffen mijn jongens maar al te goed.”

Underdog

Elliott Missault is een overblijver van de ploeg die het vorig jaar voortreffelijk deed in vierde provinciale. “Ik studeer nog één jaar en kan mijn studies vrij gemakkelijk combineren met mijn favoriete hobby. Ik kan niet ontkennen dat we als team nog wat tijd nodig hebben om ons aan te passen aan een hogere reeks. Er zijn verschillende nieuwe jongens bijgekomen en we missen nog wat durf en ervaring. Af en toe zit het ook eens tegen. Tegen enkele ploegen lieten we al mooie dingen zien en daar moeten we ons aan optrekken. De betere ploegen in deze reeks, zoals Oudenburg, zijn te sterk voor ons. Als we deze wedstrijden verliezen, hoeven we daar zeker niet van wakker te liggen.”

De jonge aanvaller van Eendracht Brugge ervaart de wedstrijd tegen Daring niet onmiddellijk als een speciale match. “Voor mij is het een wedstrijd als alle andere. Daring staat tweede en is ongetwijfeld een goeie ploeg. We weten dat het een moeilijke partij wordt. Op papier hebben we weinig kans om daar iets te rapen. We zijn de underdog. Elk punt dat we zondag veroveren, is pure winst. Aan inzet en goede wil zal het zeker niet ontbreken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten