Veldrijden Superprestige in Ruddervoorde & Wereldbeker in Maasmechelen

Joran Wyseure wil zich nog drie keer afpeigeren met oog op het EK: “Topconditie is in aantocht”

Joran Wyseure in zijn trui van beloftenwereldkampioen. © Belga

Lichtervelde / Oostkamp -

Beloftenwereldkampioen Joran Wyseure opteert voor een copieus menu, met drie wedstrijden op vier dagen. “Ik heb de Superprestigecross in Ruddervoorde, de Wereldbekermanche in Maasmechelen en de Koppenbergcross nog nodig om weer de oude te zijn”, zegt de Lichterveldenaar.

Michel Vanden Heede

Bij een aanrijding tijdens een trainingsrit liep Joran Wyseure een gebroken sleutelbeen en borstbeen op. “Hoewel ik maar vijf dagen stil lag, was het niet simpel om terug te keren. De zware impact op mijn schouder speelde me parten. Ik ben er nog altijd niet volledig van verlost. Gelukkig wordt mijn vormpeil met de dag beter. Als ik nu nog goed door mijn drieluik kom, moet ik mijn topconditie te pakken hebben. Ik wil volgende week meedoen voor goud op het Europees kampioenschap in Namen. Mits een goede dag kan je alles, zeg ik altijd. Het lastige parcours is in principe iets voor mij, maar het moet meezitten. Ik kende er al een paar keer tegenslag. Het is een specifiek en technisch traject waar er van alles kan gebeuren.”

“Ik probeer dit jaar meer regelmaat in mijn prestaties te leggen”, vervolgt de Lichterveldenaar van Crelan-Fristads. “De Wereldbeker is voor mij het belangrijkste regelmatigheidscriterium. Als laatstejaarsbelofte wil ik me er nog eens volop tonen. Ook in de X2O Badkamers Trofee (waar de Koppenbergcross deel van uitmaakt, red), het Europees en wereldkampioenschap ga ik aan de slag bij de beloften. Enkel op het Belgisch kampioenschap zal ik bij de elite uitkomen.”

Met zijn driejarig contract bij de broers Roodhooft is de toekomst van Wyseure verzekerd. “Het voelt goed aan dat ik zoveel vertrouwen krijg. Ik wil iets terugdoen, ook al in mijn eerste campagne bij mijn nieuwe ploeg. Het is zaak om opnieuw een stap te zetten. Ik doe altijd mijn best. Wat mijn specialiteit kan worden? Aangezien ik niet zo explosief ben, kom ik het best tot mijn recht in zware crossen met weinig recuperatiemogelijkheden. Dan denk ik niet specifiek aan de Koppenbergcross of de wedstrijd op de Citadel van Namen. Ook de Duinencross in Koksijde sluit met zijn snelle opeenvolging van zware inspanningen goed aan bij mijn mogelijkheden. Voorts voel ik me goed in moddercrossen. Ik kan gedurende lange tijd hoge wattages aanhouden. Die troef moet ik uitspelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten