Jeroen Meus maakt programma over rouwen na het overlijden van zijn broer

Eerder deze week liet Jeroen Meus (44) al doorschemeren dat hij een televisieprogramma wilde maken over rouwen, nadat hij vorig jaar afscheid moest nemen van zijn broer Wim. Vrijdag bevestigde de VRT dat het programma, dat ‘Dagen zonder broer’ gaat heten, komend voorjaar te zien zal zijn op Eén.

Wout Desmytere

Het idee van het programma ontstond toen er na het overlijden van Wim honderden kaartjes en briefjes van medeleven naar Meus werden opgestuurd. Hij bewaarde ze allemaal zorgvuldig, en gaat bijna een jaar later op zoek naar de mensen die hem door die eerste donkere maanden hebben geholpen.

In Dagen zonder broer, dat drie afleveringen zal tellen, wil hij het thema van rouw verkennen aan de hand van gesprekken met lotgenoten. Mensen die hij van haar noch pluim kent, maar die ook een groot gemis moeten verwerken. En die ook het gouden randje rond het verdriet kunnen vinden. Eerder deze week vertelde de televisiekok in Dagelijkse kost over het afscheid van zijn broer, die overleed aan darmkanker met uitzaaiingen.

“Wij waren ontzettend close”, zei hij. “Wij sliepen vroeger op één kamer. Ik heb het nog niet geplaatst. Ik heb voortdurend verdriet. Hij was chronisch ziek, ik heb nu chronisch verdriet. Ik kan hier nu al een beetje over praten, en dat is al een doorbraak.”

Aangeboden door onze partners