SERIE A. Hattrickheld Victor Osimhen leidt Napoli naar makkelijke zege tegen Sassuolo, Juventus heeft weinig overschot tegen Lecce

©  AP

Napoli heef tin eigen huis geen steek laten vallen tegen Sassuolo. De leider in de Serie A stond na twintig minuten 2-0 op voorsprong en gaf die voorsprong nooit meer uit handen. Dankzij de zege blijft Napoli ook na deze speeldag aan de leiding. Nog in Italië won Juventus nipt van laagvlieger Lecce. Fagioli scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jens Jacobs

Napoli heeft zich de voorbije weken geprofileerd als de absolute titelfavoriet in de Serie A. Ondanks dat het afscheid nam van clubiconen Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly en Dries Mertens, beleven de Napolitanen een seizoenstart om U tegen te zeggen. Het laatste puntenverlies dateert ondertussen al van eind augustus, toen Lecce een punt kwam rapen in Napels.

Ook tegen Sassuolo kwam Napoli nooit in de problemen. Al na twintig minuten had Victor Osimhen (ex-Charleroi) twee keer de netten getroffen. Twee keer kwam de assist op de naam van de Georgische revelatie Khvicha Kvaratskhelia. Diezelfde Kvaratskhelia besliste tien minuten voor het rustsignaal de wedstrijd door de 3-0 tegen de touwen te trappen.

Na de pauze ging de voet van het gaspedaal bij de Napolitanen. Sassuolo was echter niet bij machten om terug spanning in de wedstrijd te brengen. Op de zeldzame kansen van de bezoekers toonde Meret zich secuur. Een kwartier voor tijd maakte Osimhen het feest helemaal compleet door zijn derde van de namiddag tegen de touwen te trappen.

Door de zege legt Napoli de druk weer bij eerste achtervolger AC Milan. Milan, dat morgen nog wel in actie komt, volgt nu al op zes punten van de Napolitanen.

©  AP

Juve glipt top zes binnen na nipte overwinning bij laagvlieger Lecce

Juventus is zaterdagavond op de twaalfde speeldag van de Serie A de top 6 binnengeglipt na een nipte overwinning bij laagvlieger Lecce (0-1).

In een potige eerste helft kwam geen van beide teams tot scoren. De Oude Dame slikte wel vier gele kaarten. Na de onderbreking was het wachten tot de 73e minuut vooraleer youngster Nicolo Fagioli de Italiaanse recordkampioen bevrijdde.

Dankzij de zege vat Juventus nu post op de zesde plaats in de tussenstand van de Italiaanse eerste klasse met 22 punten, op 10 eenheden achterstand van de ongenaakbare leider Napoli. (belga)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners