LIGUE 1. Philippe Clement kan weer winnen met Monaco, Jérémy Doku maakt zijn comeback bij zegevierend Rennes

©  REUTERS

In de Ligue 1 heeft Philippe Clement na twee competitiewedstrijden zonder overwinning nog eens de drie punten gepakt met Monaco. Thuis tegen Angers wonnen de Monegasken met 2-0. Nog in Frankrijk wonnen Arthur Theate en Jérémy Doku met Stade Rennes, terwijl Stade Reims niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Nantes.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Wissam Ben Yedder miste op enkele minuten van de rust nog een strafschop, maar dankzij doelpunten van Breel Embolo en Aleksandr Golovin in de tweede helft hielden de troepen van Philippe Clement de drie punten in het prinsdom. Eliot Matazo maakte 90 minuten lang deel uit van het Monegaskische middenveld.

Op hetzelfde moment balde ook Stade Rennes de vuist in eigen huis tegen Montpellier (3-0). Arthur Theate zag vanuit de Bretoense achterhoede hoe Martin Terrier, Arnaud Kalimuendo en Amine Gouiri de netten deden trillen. Jérémy Doku pikte nog een handvol minuten mee in het slot.

Verder waren ook Clermont en Stade de Reims aan zet. Eerstgenoemde graaide met basisspeler Maximiliano Caufriez een punt mee op bezoek bij Nantes, terwijl Stade de Reims met bankzitter Thibault De Smet een scoreloos gelijkspel liet optekenen op het terrein van Stade Brest.

Rennes rukt dankzij de vlotte overwinning op naar de derde plaats in de algemene rangschikking van de Franse hoogste voetbalafdeling met 27 punten. Monaco telt drie punten minder en staat op de zesde plaats. Clermont vat post op de achtste positie met 18 eenheden, Reims bezet de dertiende stek met 13 stuks.

Aangeboden door onze partners